Slovenija > Črna kronika
7796 ogledov

Na policiste metali kamenje, razbili prednje steklo in avto polivali z bencinom

Policijski avto Anže Petkovšek
Osumljencema, ki sta metala kamenje, so odvzeli prostost.

Novomeški so nekaj po 11. uri med izvajanjem poostrenega nadzora v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. "Ugotovili so, da 33-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so pričeli s postopkom zasega vozila," je povedala Alenka Drenik s PU Novo mesto. "Kršitelj je med postopkom razbil prednje steklo vozila in avtomobil polival z bencinom."

Ravnanje so mu policisti preprečili in ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev, takrat pa sta dve osebi, ki sta bili v bližini, v policiste in službeno vozilo pričeli metati kamenje. "Poškodovan ni bil nihče, na službenem vozilu pa je nastala premoženjska škoda," je še pojasnila Drenikova. "Osumljencema, ki sta metala kamenje, so odvzeli prostost in ju odpeljali na policijsko postajo."

Policija nadaljuje s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

"Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo," so še pojasnili pri PU Novo mesto. "Zaradi kršitev javnega reda in miru in cestno prometnih predpisov so 33-letnemu vozniku izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • letalec 12:10 05.april 2019.

    Ko se bo v slovenskih sredstvih informiranja začelo navajati takšne osebke z polnim imenom in priimkom in jih primerno kaznovati, menim da se bo situacija z obnašanjem Romov spremenila. Je že skrajni čas!!!

  • Avatar vec
    vec 09:46 05.april 2019.

    Libanon

  • wolf.ata 18:12 04.april 2019.

    to si cigani-romi upajo samo pri nas