Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Na pošti kradla z računov strank

Pošta Nik Rovan
Uslužbenka si je s ponarejanjem prilastila več kot sto tisoč evrov.

Celjski kriminalisti so zaključili obsežnejšo preiskavo s področja gospodarske kriminalitete ter zoper 43-letnico podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja ter ponarejanja listin.

Osumljena si je od začetka leta 2008 do sredine lanskega leta kot uslužbenka finančne ustanove z območja Celja prilaščala gotovinska sredstva v skupni vrednosti nekaj več kot 106 tisoč evrov. Po podatkih Slovenskih novic gre za uslužbenko pošte z območja Žalca.

Kradla z osebnih računov

To je počela tako, da je kot odgovorna oseba, pristojna za poslovanje s komitenti, ponaredila več kot 40 nalogov za dvig gotovine z njihovih osebnih računov in hkrati ponaredila dve pogodbi o vezavi depozita.Tako je ponaredila podpise 16 komitentov in vsakega od njih poskušala oškodovati za od tisoč do 20 tisoč evrov.

S preiskavo je bilo ugotovljeno tudi, da je uslužbenka odtujena sredstva porabila, s kaznivim dejanjem pa je finančna organizacija oškodovana za višino protipravno pridobljene premoženjske koristi 106 tisoč evrov.

Komitenti niso bili oškodovani

Z dejanjem komitenti finančne ustanove niso bili oškodovani, saj sta bila s preiskavo ugotovljeno tudi popolno dejansko stanje in dejanska višina sredstev na njihovih varčevalnih računih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.