Slovenija > Črna kronika
4041 ogledov

Na praznih pnevmatikah bežal pred policisti

Poškodovan policijski avto PU Novo mesto
Policisti so imeli veliko dela z divjaki na cestah.

Novomeški policisti so v petek okoli 12. ure med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Kršitelj ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval vožnjo s pospešeno hitrostjo. 

V krožišče je zapeljal po nasprotnem prometnem pasu, nadaljeval z nevarno vožnjo in nepravilno prehiteval. Policisti so kršitelja ves čas ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. 

V okolici Novega mesta je kršitelj v nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Ko je zapeljal ponovno na cesto, je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v službeno vozilo policije. 

V nesreči so se lažje poškodovali policist, povzročitelj nesreče in potnica v njegovem vozilu. 29-letni povzročitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano in nezavarovano vozilo. 

Policisti mu bodo zaradi kršitev  cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Sedem kilometrov vozil s praznimi pnevmatikami

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so pri kontroli prometa v naselju Leskovec 13. januarja ob 2.50 ustavljali voznika osebnega avtomobila Audi A4, ki ni ustavil na znak policista, temveč je z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej. Patrulja je zapeljala za bežečim voznikom in ga pri tem večkrat ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi znaki. Voznik ni upošteval znakov in je nadaljeval vožnjo. 

Izven naselja Fram so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger. Voznik je zapeljal preko bodičastih trakov, zaradi česar sta se začeli sprednji pnevmatiki prazniti. V naselju Radizel se je sprednja leva pnevmatika na avtomobilu popolnoma snela s platišča, voznik pa je z vožnjo kljub temu nadaljeval in še naprej kršil cestnoprometne predpise. 

Po sedmih kilometrih vožnje s praznimi pnevmatikami so mu v naselju Polana policisti Postaje prometne policije Maribor postavili blokado, ki jo je prav tako poskušal obvoziti, a mu ni uspelo. Trčil je v službeno vozilo in se ustavil. 
Policisti so voznika in potnika obvladali in izvedli postopek. Ugotovili so, da je dvajsetletni voznik, doma iz okolice Maribora, kot mladi voznik  vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi različnimi tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu. Tablici nista bili odtujeni. 

Voznika so policisti preizkusili z elektronskim alkotestom ter ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat pokazal 0,25 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • marija34 16:01 14.januar 2019.

    Vzeti izpit za vecno ,da nikoli vec ne sede za volan.

  • Avatar Leon
    Leon 13:59 14.januar 2019.

    Na tem območju so kršitve domorodcev vsakodnevne , nekaj jih zaradi statistike sankcionirajo . To območje je na seznamu kazenskega terena.