Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Na Primorskem kradejo vse: od denarnic do avtov

Vlomilci in tatovi izkoriščajo praznično gnečo in počitniško odstotnost. Žurnal24 main
Na Obali roparji izkoristijo vsako neprevidnost turista ali domačina za krajo. Med vikendom so bili še posebej dejavni. Kradli so avtomobile, torbice ...

V petek so bili koprski policisti obveščeni, da je 26-letnemu domačinu nekdo ukradel osebni avtomobil znamke Fiat Tipo, reg. št. GODA-084, kovinsko modre barve, ki je bil parkiran pod nadvozom Ljubljanske ulice na Ulici 15. maja.

Zvečer pa je 56-letni domačin obvestil izolske policiste, da so mu med 14. in 15. uro ukradli kolo z motorjem znamke Piaggio, tip Sfera, reg. št. KPC1-278, rdeče barve, ki ga je parkiral pri ladjedelnici v Izoli.

Tatovi so bili dejavni tudi v soboto in nedeljo

V soboto sta starejši ženski policistom prijavili krajo torbice. Med sedenjem na klopci naj bi jima neznani kolesar ukradel torbico. Neznanec pa je na Tinjanu vlomil v počitniško hišico in odnesel LCD-televizorja, dva radia, različno orodje, hladilnik, plinski žar, alkoholno in brezalkoholno pijačo.

Nepridipravi naj bi okradli tudi 29-letnega državljana Hrvaške. Izolskim policistom je dejal, da je ponoči pred portoroškim lokalom srečal znanca, ki pa mu je še z nekom sledil do avtomobila. Nato sta mu začela groziti, da mu bosta odvzela vse, kar ima. Ukradla sta mu torbico z dokumenti, GSM in denar. Nato sta ga pretepla in mu vzela še ključe od osebnega avtomobila. Iz bolnišnice so sporočili, da je huje poškodovan. Policisti so kasneje ugotovili, da ga je pretepel 34-letni Ljubljančan.

Zvečer pa so bili policisti obveščeni še o tatvini v Luciji. 43-letnega državljana Velike Britanije so med sprehajanjem v Luciji napadli trije neznanci. Pri tem naj bi ga potisnili v morje, eden pa mu je z rame strgal torbico, v kateri je imel ključe vozila rent-a-car. Ko je prišel do mesta, kjer je parkiral vozilo, je ugotovil, da vozila dejansko ni več. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.