Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Na prste stopili serijskima vlomilcema

vlom Shutterstock
Novomeški policisti so prijeli moška, utemeljeno osumljena vlomov v najmanj dvanajst stanovanjskih hiš na območju občin Novo mesto, Brežice, Škocjan, Krško, Mokronog - Trebelno in Sevnica.

Policisti in kriminalisti na območju Policijske uprave Novo mesto so obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše, kjer so storilci z orodjem vlamljali skozi okna in vrata stanovanjskih hiš in kradli vrednejše predmete. Kradli so predvsem denar, nakit, orožje, prenosne računalnike, fotoaparate in druge vrednejše predmete.

Med preiskavo so prišli na sled 31-letnemu in 33-letnemu osumljencu iz Brežic, ki sta se združila z namenom, da bi vlamljala in kradla. Vlomila sta v najmanj dvanajst stanovanjskih hiš na območju občin Novo mesto, Brežice, Škocjan, Krško, Mokronog - Trebelno in Sevnica in povzročila za več kot 23.000 evrov škode. Preiskava je pokazala, da sta bila storilca dobro organizirana, ukradene predmete pa sta takoj preprodala in skušala uničiti sledove kaznivih dejanj.

Stara znanca policije

Moška, ki so ju policisti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, sta bila v sredini decembra 2012 na Okrožnem sodišču v Krškem pravnomočno obsojena zaradi kaznivega dejanja velike tatvine. Med preiskavo vlomov v Sloveniji so se novomeški kriminalisti povezali s hrvaškimi varnostnimi organi in ugotovili, da sta storilca že naslednji dan po pravnomočni sodbi na Hrvaškem vlomila v stanovanjsko hišo in odtujila zlatnino, denar in vrednejše tehnične predmete. Lastnika sta oškodovala za 23.000 evrov.

Policisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velikih tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Krškem, ki je zanju odredil pripor.

Kriminalisti in policisti so med preiskavo ugotovili, da sta storilca vlomila še v dvanajst objektov na območju Policijskih postaj Brežice in Krško in v Krškem ukradla kmetijski traktor. O ugotovitvah so policisti s poročili v dopolnitev kazenskih ovadb seznanili pristojno tožilstvo.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavami, saj je podan sum, da sta storilca na območju Policijske uprave Novo mesto izvršila še več vlomov. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.