Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Na prste stopili skupini vlomilcev

vlom Shutterstock
Preiskovalni sodnik je odredil pripor za štiri moške, osumljene več vlomov v Pomurju. Storilci so povzročili za okoli 150.000 evrov škode.

Pomurski policisti so 18. marca ob 17.45 med kontrolo cestnega prometa zaustavili vozilo, v katerem so bile tri osebe, od tega dva povratnika kaznivih dejanj. Pri pregledu so v vozilu našli motorno žago, za katero so ugotovili, da je izvirala iz vloma v trgovino v Beltincih. Osumljenim so odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje. 


Preiskava je pokazala, da sta dva izmed treh pridržanih utemeljeno osumljena več vlomov v stanovanjske hiše, za kar so obstajali neposredni in posredni dokazi. Pri osumljenih so policisti opravili dve hišni preiskavi in zasegli več predmetov (motorne žage, delovno orodje in zlatnino), za katere je ugotovljeno, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Pri enem osumljencu je bila zasežena tudi manjša količina prepovedane droge (kokain in indijska konoplja), na podstrešju pa so bili zaseženi pripomočki za umetno gojenje konoplje.

Sodelovala še trojica

Kriminalisti so ugotovili, da so pri vlomih sodelovale še tri osebe, vsi povratniki premoženjskih kaznivih dejanj. Eden izmed treh je bil že v začetku lanskega leta priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi več vlomov v stanovanjske hiše in je bil nekaj mesecev v zaporu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je eden izmed osumljenih pred časom pri nekaterih oškodovancih na domu opravljal različna dela in tako dobro poznal razmere in okoliščine v stanovanjskih hišah.

20. marca so tudi tem trem odvzeli prostost in jim odredili pridržanje. Policisti so pri vseh treh opravili hišne preiskave in zasegli več predmetov, za katere je bilo ugotovljeno, da izvirajo iz kaznivih dejanj.

Vseh predmetov jim ni uspelo izslediti

Štirje od šestih osumljenih so bili privedeni k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanje odredil pripor. Gre za 50-, 31- in 28-letnega osumljenca iz Upravne enote Lendava ter 32-letnega osumljenca iz Upravne enote Murska Sobota, ki so osumljeni devetih kaznivih dejanj.

Policistom vseh ukradenih predmetov ni uspelo izslediti in zaseči, ker so jih osumljeni sproti prodajali in unovčevali. Policisti in kriminalisti sicer nadaljujejo zbiranje obvestil o ukradenih predmetih.

Sum, da so krivi za še več vlomov

Na podlagi zbranih podatkov, načina izvedbe vlomov in zavarovanih sledi s krajev kaznivih dejanj navedene utemeljeno sumijo, da so izvedli večino vlomov, ki so jih letos do zdaj obravnavali pomurski policisti. Temu pritrjuje tudi dejstvo, da so se tovrstni vlomi v stanovanjske hiše od takrat, ko so bili osumljeni prijeti, v Pomurja nehali.

Policija se je ob tej priložnosti zahvalila vsem občanom, ki so kakorkoli pomagali pri posredovanju koristnih informacij, saj so te pripomogle pri razjasnitvi določenih okoliščin glede dokazovanja kriminalnih dejanj osumljencem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.