Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Na prvi dan šole načrtoval napad

Žurnal24 main
Floridska policija je danes sporočila, da je 17-letniku preprečila napad, ki ga je načrtoval na nekdanjo šolo v mestu Tampa. Na njegovem domu so namreč našli veliko količino materiala za pripravo bombe.

"Verjetno smo preprečili katastrofalni dogodek. Katastrofo, kot je Tampa še ni videla, in upamo, da je nikoli ne bo," je na novinarski konferenci povedala načelnica policije Jane Castor.

17-letnika naj bi po besedah načelnice izključili iz šole. Upal naj bi tudi, da bo njegovo dejanje za seboj pustilo več žrtev kot tragedija v šoli Columbine. Leta 1999 sta namreč dva študenta na šoli v Koloradu ubila 12 učencev in enega učitelja, kar je bil najbolj smrtonosen šolski pokol v ameriški zgodovini.

Podatke posredoval moški

17-letnika so prijeli zaradi podatkov, ki jim jih je predal moški, ki so ga v preteklosti aretirali zaradi posedovanja orožja. Omenil jim je, da najstnik načrtuje napad na prvi dan šole.

Med preiskavo njegove hiše je policija našla dnevnik z risbami učilnic in izjavami, ki so kazale na to, da bo izvršil grozovit napad. Našli so tudi sledi nafte, plastične embalaže, ure in detonatorje.