Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Na Ptuju dva mrtva

slovenija06.11.08, umor v kamniku, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov
1/5
Nik Rovan
Najprej ustrelil ženo, nato pa še sebe.

Na Tavčarjevi ulici na Ptuju se je zgodaj zjutraj zgodila družinska tragedija. 75-letni moški je s starejšo vojaško puško, za katero ni imel dovoljenja, v spalnici domače stanovanjske hiše najprej ustrelil svojo 70-letno ženo, nato pa si v istem prostoru z istim orožjem življenje vzel še sam.

"Policija v tej družini nikoli ni posredovala, po vsej verjetnosti, pa se je morilec za svoje dejanje odločil zato, ker je pred kratkim izvedel, da je hudo zbolel," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

Vse več umorov in samomorov

Januarja je v Mariboru 55-letni moški do smrti pretepel in zabodel soprogo ter nato sodil še sebi.

V začetku junija so policisti na območju Žalca našli dve trupli. 45-letni moški iz Kasaz je v predel glave ustrelil 30-letno partnerico in si nato sodil še sam.  

19. junija pa je 57-letni moški pod nadstreškom vrtca ustrelil 38-letno ženo, s katero je bil v ločitvenem postopku, nato pa je prav tako sodil še sebi.

Komentarjev 5
  • mumbly 14:34 17.julij 2013.

    Zanimivi komentarji. A prej so se pobijal pa zaradi preobilja in bogatije al kaj?

  • segadamjan 13:46 17.julij 2013.

    Tega bo nažalost vse več, država zateguje zanke okoli glav državljanom, ki so v stiski.

  • elena 12:34 17.julij 2013.

    žalostno, več kot žalostno, verjetno ne prvi, ne zadnji zakonski par, ki se tako odloči. Verjamem, da k temu pripomore tudi naša "bolana"država (eni imajo, da ne vedo kam še in kaj, drugi, kamor spadam, pa komaj vežemo, kaj vežemo ...prikaži več - hodimo po robu britvice). Za to, potrebuješ pogum! Upam, da našla svoj mir!