Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Na romunskih avtobusih tihotapili pivo in tablete

Zaseženo pivo Carinska uprava RS
Na dveh romunskih avtobusih je carinska uprava naletela na prepovedano "prtljago". Na enem so brez ustreznih dokumentov prevažali pivo, na drugem tablete.

Cariniki celjske mobilne ekipe so včeraj med opravljanjem poostrenega nadzora na avtocesti A1   na počivališlu Lopata zaustavili avtobus z romunskimi registrskimi oznakami. Med pregledom so našli 1050 litrov piva, za katerega lastnik blaga ni imel ustreznega trošarinskega dokumenta, ki bi moral spremljati blago. Pivo so zasegli, zoper voznika pa bo uveden postopek o prekršku, so sporočili s carinske uprave. 

Na romunskem avtobusu tudi prepovedane droge  

Isti dan kasneje so prav tako na romunskem avtobusu v osebni prtljagi potnice z romunskim potnim listom odkrili 140 tablet Lexotan Bromazepan, ki vsebujejo narkotične in psihotropne snovi in so na seznamu prepovedanih drog iz skupine III. Potnica zanje ni imela ustreznega zdravniškega potrdila, zato so cariniki tablete in potnico predali celjskim policistom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.