Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Na smrt pijan vozil po sprehajališču in se zaletel

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Boštjan Tacol
Moški je zapeljal s ceste na sprehajališče, poškodoval lesen most za pešce, se zaletel v betonski steber in zaspal.

Novomeške policiste so včeraj nekaj po 14. uri obvestili o neznanem moškem, ki naj bi na sprehajališču ob reki Krki spal v avtomobilu.

"Policisti so ugotovili, da je 54-letni moški vozil po Medičevi ulici in zapeljal na lesen most, namenjen pešcem. Poškodoval je ograjo mostu in vožnjo nadaljeval po sprehajališču, kjer je z vozilom trčil v betonski steber. Po nesreči je zaspal v vozilu," so povedali na novomeški policijski upravi.

Udarilo ga je po žepu in izpitu

Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu policisti odredili preizkus, ki je potrdil, da ima 3,24 grama alkohola na kilogram krvi. Kot nam je pojasnila Alenka Drenik z novomeške policijske uprave, bo moral plačati 1.200 evrov za vožnjo pod vplivom alkohola, 120 evrov za vožnjo po sprehajališču, prenehalo pa mu bo tudi veljati vozniško dovoljenje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom obvestili tudi pristojno sodišče.

Opit vijugal po avtocesti

Z opitim voznikom pa so se ubadali tudi novomeški prometniki, ki so na avtocesti pri izvozu Novo mesto zahod opazili voznika osebnega avtomobila, ki je z nezanesljivo vožnjo ogrožal sebe in preostale udeležence v prometu. 55-letnega kršitelja so ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti; imel je 1,68 grama alkohola na kilogram krvi.

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Komentarjev 1
  • kapljač 15:03 06.november 2013.

    to sodi samo v rest.