Slovenija > Črna kronika
15678 ogledov

Na sojenje za krvavi zločin ga ni, ker moli v Savdski Arabiji

Kristijan Slodnjak sobotainfo.com
Priča, povabljena na sojenje zavarovalničarju Kristijanu Slodnjaku, obtoženemu pomoči pri umoru podjetnika Andreja Kirbiša, je odšla na romanje.

Na ptujskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje 38-letnemu Kristijanu Slodnjaku, lastniku zavarovalnice Slofin v stečaju, obtoženemu pomoči pri umoru leto starejšega Andreja Kirbiša, ki se je ukvarjal s preprodajo avtomobilov in posojanjem denarja.

Kristijan Slodnjak | Avtor: Facebook/Popotiresniceinpravice Ptuj Kristijan Slodnjak Facebook/Popotiresniceinpravice Ptuj
Taksist opazil, da je bil ustreljen

Pomoč pri umoru v tem primeru pomeni, da naj bi Slodnjak, ki zdaj živi v Brezovcih blizu Puconcev, naročil likvidacijo Kidričana Kirbiša. Razlog: pri njem naj bi si leta 2016 sposodil precej denarja, kajpak za visoke obresti, ker pa mu posel ni šel in je zaostajal z vračili, naj bi poiskal krvav izhod.

Kirbiševo truplo sta 17. februarja zvečer v Mostju pri Juršincih našla vaščana, ki sta po poročanju Večera na deponijo peljala prikolico gnoja. Skoraj bi ga povozila s traktorjem. Oživljala sta ga, taksist ki je pripeljal mimo in jima priskočil na pomoč, pa je opazil, da je bila žrtev očitno ustreljena.

Smrtna je bila prva krogla

V resnici so Kirbiša zadele tri krogle, a po včerajšnjem pojasnilu sodnega izvedenca za patologijo Tomaža Zupanca, dr. med., je bil usoden prvi strel, ki mu je poškodoval srce in aorto. Druga dva nista prizadela vitalnih struktur. Kot je dodal Zupanc, je morilec streljal z razdalje več kot 60 centimetrov, Kirbiš pa je bil obrnjen proti njemu. Prav tako je gotovo, da je bil napadalec en sam, in da je bil spreten strelec. V kratkem času, nekaj sekundah, je trikrat pritisnil na petelina pištole, nato pa se ustavil. "Običajno tisti, ki ni vešč streljanja, izprazni cel nabojnik," je povedal Zupanc.

Kdo je likvidiral Kirbiša, ni jasno in morda nikoli ne bo. Slodnjak je bil tisti čas v Benediktu pri stranki, ki je sklepala zavarovanje, in si je s tem po prepričanju tožilstva zagotovil alibi, Kirbiša pa naj bi zvabil v Mostje z obljubo, da mu bo poplačal del dolga.

Iskal ga je detektiv

Prav tako še ni znano, kaj bi lahko povedal Gani A., s katerim je bil Slodnjak teden pred umorom in tudi na ta kritični dan pogosto v stiku. Sodišče ga je vabilo na pričanje, a se je sodna pošta vračala, zato so zadolžili detektiva, da mu jo vroči. Slednji je govoril le z Ganijevo ženo in izvedel, da je njen mož na molitvi v Savdski Arabiji. Vrnil naj bi se še ta mesec.

Kot smo že poročali, se Slodnjak brani z molkom, zgovornejša pa je njegova družina na facebook profilu Popotiresniceinpravice Ptuj. "Kristijana in pokojnega predstavljajo kot sovražnika, čeprav to nikoli nista bila. Tudi prijatelja ne, imela sta 'poseben' poslovni odnos. Kristijan mu je urejal vsa zavarovanja in mu pomagal pri prijavah škodnih primerov. Pokojni mu je priporočal stranke in jih tudi osebno pripeljal v poslovalnico. Ravno zaradi tega je Kristijan toleriral vse oderuške obresti in aroganco," med drugim lahko preberemo v zadnji, septembrski objavi. Zaključek se glasi: "V glavnem, kriminalisti so se prvega dne odločili, da bo kriv Kristijan, čeprav niso imeli, nimajo in nikoli ne bodo imeli nobenega dokaza, ker ga ne more biti. Imeli pa so ogromno 'materiala' ... ampak ... ali niso znali, upali ali smeli ... !?"

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 06:51 10.oktober 2023.

    In kakšno zvezo ima omemba molitve s sojenjem ? Iz sodne prakse so znani primeri ko priča ni prišla na narok čeprav je sedela v parlamentu.