Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Na sojenju Voduškovi zaslišanje policistov

Nataša Vodušek (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Na današnjem nadaljevanju sojenja nekdanji slovenski veleposlanici v Bosni in Hercegovini Nataši Vodušek zaslišanje prič prek videokonference.

Tožilka Karmen Erčulj je namreč predlagala, da bi zaslišali vse policiste, ki so obravnavali prometno nesrečo, prav tako tudi državnega tožilca, ki je bil takrat dežuren.

Prometna nesreča Voduškova naj bi pod vplivom alkohola povzročila prometno nesrečo oktobra 2008 v Sarajevu. Voznik avtomobila, v katerega je trčila, je dobil hude poškodbe. Voduškova je obžalovala, da je dobil tako hude poškodbe, hkrati pa trdi, da je do tega prišlo, ker ni uporabljal varnostnega pasu. Nekdanji veleposlanici grozi denarna kazen ali do tri leta zapora, tožilka pa se še ni odločila, kakšno kazen bo zahtevala.

Voduškova je obtožena povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Erčuljeva je predlagala še zaslišanje izvedencev cestnoprometne, medicinske in alkoholometrične stroke.

Če alkohol odpade, ostane rdeča luč
Uro po nesreči je pregled alkoholiziranosti, ki so ga opravili več kot uro po nesreči, pokazal, da je imela Voduškova 1,84 grama alkohola na kilogram krvi.

Voduškova pa je pojasnila, da je ni nihče pozval na strokovni preizkus alkoholiziranosti, prav tako tudi ona na to ni pristala.

Zagovornik Janez Koščak je že predlagal izločitev vse dokumentacije, ki se nanaša na domnevno alkoholiziranost. Če bo prišlo do izločitve tega dela dokazov, pa Erčuljeva opozarja na vožnjo skozi rdečo luč. Izvedenec se o tem, ali je Voduškova prevozila rdečo luč, še ni mogel izjasniti, po besedah Erčuljeve zato, ker ni razpolagal s posnetki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.