Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Na tire zapeljala v precej vinjenem stanju

Prometna nesreča GARS Jesenice
Voznica, ki je v torek ponoči za dve uri ustavila želežniški promet je bila močno vinjena.

Pred dnevi smo poročali o nenavadni nočni nesreči na železniški postaji v Žirovnici. Voznica je kar nenadoma zapeljala na progo, obstala med levim in desnim tirom, pripeljala je lokomotiva in trčila v avtomobil.

Lažje poškodovano in očitno pijano voznico so iz avtomobila odnesli gasilci,  zaradi dogodka pa je bil za dve uri ustavljen želežniški promet.

Preberite še:

Voznica je močno alkoholizirna

S kranjske policijske uprave so sporočili, da  je bila voznica, ki je v torek nekaj po polnoči na želežniške tire pripeljala z dovozne poti, močno alkoholizirana:

"Za dejanje in s tem povezanim sumom, da je Kranjčanka ogrozila javni promet, so jo jeseniški policisti  kazensko  ovadili. Ugotovili so, da se je z avtomobilom med tire pripeljala z dovozne poti blizu železniške postaje in se na kamnitem grušču med  dvema  tiroma  ustavila.  To  je opazil strojevodja, ki se je trčenju poskušal  ogniti z zaviranjem in opozarjanjem Kranjčanke na oviro, ki se je močno  pod  vplivom  alkohola  (najmanj  1,93  promila) takrat zadrževala v avtomobilu, vendar  ni  uspel," so dogodek opisali policisti in dodali, da je strojevodja trčil  v bočni del avtomobila in ga ob tiru potiskal  pred  seboj,  preden  se  je  po  približno  100  metrih ustavil.

Ni bilo prvič

Policisti so še sproročili, da so Kranjčanko zaradi alkohola obtravnavali že v preteklosti: "Rezultat preizkusa pa je leta 2013 pri njej pokazal 2,06 mg/l alkohola," je zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • romy 15:09 05.februar 2016.

    Mislim,da takim ni pomoči,žal..

  • h3o 14:11 05.februar 2016.

    teh nesreč ne bo takrat, kadar boste naredili cesto POD progo. Ampak za to gnarja, gnar je za ''tihe'' dodatke prvorazrednim

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:00 05.februar 2016.

    In kako lahko ta pijanka še lahko vozi avtomobil,če so jo leta 13 dobili mrtvo pijano,še dobro,da ni umrla takrat,ker bi jo v grob lahko kar vlili.