Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Na udaru bencinski servisi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na Gorenjskem dva poskusa ropa bencinskih servisov. V obeh primerih storilca ostala praznih rok.

Iz bencinskega servisa v Kranju je 19-letnik hotel odnesti mobikartice in vinjete. Policisti so ga ujeli med begom.

Okoli 12.30 so policisti dobili prijavo, da na bencinskem servisu na Primskovem v Kranju pravkar poteka rop. Takoj so odšli na kraj dogodka in zalotili storilca, ki je želel pobegniti. Prijeli so ga v neposredni bližini bencinskega servisa, ko bodo končali z zbiranjem obvestil, pa ga bodo kazensko ovadili.

Zastraševal s plinsko pištolo
Storilec je vstopil v bencinski servis ravno v trenutku, ko je prodajalec odšel iz prodajalne v skladiščno-pisarniške prostore. Prodajalec je prek videonadzornega sistema opazil, da je v prodajalno prišel moški, ki je imel v roki pištolo, za katero se je kasneje izkazalo, da je plinska. V tem času je 19-letnik, ko je videl, da v prodajalni ni nikogar, s prodajnega pulta vzel nekaj mobikartic in vinjet ter nato stekel iz prodajalne.

Prodajalec se ga ni ustrašil
Drugi rop pa se je zgodil kasneje popoldne na bencinskem servisu v Cerkljah. Neznanec je prodajalcu zagrozil s pištolo in zahteval denar. Po prvih informacijah gre za imitacijo pištole. Ker mu prodajalec denarja ni hotel izročiti, je neznanec zbežal iz prodajalne bencinskega servisa.

Storilec je bil mlajši moški, visok okoli 170 centimetrov, oblečen je bil v moder kombinezon, obut v superge, čez obraz pa je imel poveznjeno črno masko oziroma kapuco. Policija vse, ki bi o njem vedeli karkoli ali so videli rop, naproša, naj pokličejo na 113 ali 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.