Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Na zaraščenem travniku gojil konopljo

Policisti so v Breginjskem kotu odkrili velik nasad konoplje.

Policisti Policijske postaje Bovec so v ponedeljek, 8. septembra 2014, blizu enega od naselij v Breginjskem kotu oodkrili večji nasad konoplje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec posadil in gojil nasad rastlin na opuščenem kmetijskem zemljišču – travniku, ki je bil delno zaraščen z grmičevjem.  

Neznanec je do začetka tega meseca vzgojil 59 dobro razvejanih in košatih rastlin, visokih od 1 metra do 2,60 metra. Policisti so omenjene rastline zasegli in poslali v nadaljnjo analizo in o najdbi obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. 

Okoliščine v zvezi z najdbo rastlin bovški policisti še preiskujejo in ko bo analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za navedeno prepovedano drogo, bodo v zvezi z omenjeno zadevo na pristojno novogoriški Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.