Slovenija > Črna kronika
55646 ogledov

Na zaslišanju mame nesrečnega fantka in njenega partnerja se je zgodilo tole

Sv. Lovrenc Žurnal24
Kot je znano, je bilo zoper mamo še ne dveletnega fantka, ki je umrl v avtu, parkiranem na hudi vročini, in njenega partnerja najprej odrejeno 48-urno policijsko pridržanje, temu je sledilo enako dolgo sodno pridržanje, ki bi se izteklo jutri, do takrat je morala oba zaslišati preiskovalna sodnica. Obema je bil odrejen enomesečni pripor.

Kot smo izvedeli doslej, sta mama in njen partner, po naših podatkih Tea K. in Tilen N., stara naj bi bila 35 in 38 let, otroka v razgretem avtomobilu pustila najmanj dve uri. Po naših informacijah naj bi se ona tistega dne vrnila s kozmetične operacije.

Družina se je v hišo v Sv Lovrencu v občini Prebold preselila šele pred kratkim, zato jih domačini niso dobro poznali. "Držali so se bolj zase," so nam povedali eni. In drugi: "Mi se niti ne bi hoteli družiti z njimi. Tam so bile droge."

Zasegli droge in tehtnico

Policisti so opravili več hišnih preiskav in res našli prepovedane substance. Količine za zdaj niso znane, ker pa so, spet po naših neuradnih, a preverjenih informacijah, zasegli tudi tehtnico, so bile očitno namenjene za preprodajo. Že prej je policija sporočila, da so par obravnavali že v preteklosti. "Eno od oseb smo obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo osebo smo obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja," je zapisala Milena Trbulin s celjske policijske uprave.

Tea K. je imela z več moškimi štiri otroke, zdaj ima le še tri. Po naših podatkih vsi niso živeli pri njej. Ker se je pogosto selila, je centrom za socialno delo ni uspelo obravnavati.

Na Centru za socialno delo Savinjsko-Šaleška so sicer za Televizijo Slovenija povedali, da so družino poznali, ker je mati pri njih urejala varstvo in skrb za otroke ter pravice do socialne pomoči in otroškega dodatka. "Center je tudi začel postopek nudenja pomoči družini, vendar se mama žal ni odzvala. Center družini ob tem tragičnem dogodku nudi pomoč, ki jo družina seveda tudi potrebuje. Opravljajo se razbremenilni pogovori s sorojenci, nudena jim bo pa tudi psihološka pomoč, če jo bodo potrebovali," je povedal direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška Marko Verdev. Sorojenci, ki naj bi še živeli pri materi, naj bi bili nameščeni pri sorodnikih.

Brani se z molkom

Mama in njen partner sta tako osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Danes zvečer je pred preiskovalno sodnico najprej stopila osumljenka. Njena pooblaščenka, odvetnica Tina Škorja, je povedala: "Moja stranka se brani z molkom. Odrejen ji je bil 30-dnevni pripor."

Za njo je bil zaslišan še partner. Kako se je branil, nismo izvedeli, je pa njegov pooblaščenec, odvetnik Andrej Janežič, povedal, da mu je bil "odrejen 30-dnevni pripor".

Kot smo še izvedeli na PU Celje, toksikološki izvidi urina in krvi obeh osumljencev še niso znani, rezultati sodne obdukcije pa so tako ali tako predmet kazenske ovadbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:24 26.junij 2023.

    Torej sami kleni Slovenci ? Čistokrvni ?! Kam gre lepa, pridna, mladina, cvet in plod varnosti za našo pokojnino...hvala bogu da izumira !

  • LukaMB 22:57 25.junij 2023.

    nimfomanska krava, ki ima otroke z drugimi in se ne ustavi pri enemu in zraven še eden drogeraš, tipično

  • bobubob 15:42 24.junij 2023.

    In kakšna navodila smo ob tej priliki slišali od 'stroke' ? Da ne pozabiš otroka, poleg njega puščaj nekaj pomembnega zate.... Najbolje kar telefon. Brez njega današnji osebek ne gre nikamor, pozabiti na lastnega otroka pa - ni problem. Jih ...prikaži več opazujem vsak dan, mame, ki buljijo v svojo e- pamet, njen otrok pa išče očesni stik z mamo....in nazadnje utrujen zaspi. Čez nekaj let pa ga mama pripelje psihologu ali pa policija - psihiatru.