Slovenija > Črna kronika
74 ogledov

Naberju deset mesecev pogojne kazni

Naber je vztrajal, da do spornega pripetljaja nikoli ni prišlo. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pevca Omarja Naberja je sodišče tudi drugič spoznalo za krivega spolnega nasilja v zvezi z lažjo telesno poškodbo.

Omar Naber tudi na vnovičnem sojenju ni imel sreče, saj ga je sodišče v sredo obsodilo na deset mesecev zaporne kazni zaradi spolnega nasilja. Pevcu pa za rešetke ne bo treba, če v dveh letih ne bo zagrešil novega kaznivega dejanja.

"Se vam zdi možno, da nekdo v polni diskoteki na polnem plesišču posili, potem pa še pretepe eno punco, pa tega nihče ne vidi? Se vam zdi absurdno, da je potem nekdo obsojen za takšno dejanja?" se sprašuje pevčev odvetnik Mitja Jelenič Novak, ki pravi, da je Omar precej prizadet zaradi obsodbe in dodaja, da se bodo zoper obsodbo pritožili v roku 30 dni. Sodba še ni pravnomočna, o njej pa bo znova odločalo višje sodišče.

"Če povem po pravici, nimam komentarja. V bistvu pa bi se zelo dobro počutil, če bi me vprašali po mojem novem singlu, ki je izšel včeraj. Zanimivo bi bilo, če bi koga zanimalo tudi kaj drugega kot pi**arije," je pogojno kazen komentiral Omar Naber.

Incident na plesišču
Tožilstvo je Naberju očitalo, da je 27. oktobra 2005 v diskoteki Bachus otipaval 21-letno dekle. Pevec naj bi z eno roko dekle zagrabil za roki, z drugo pa segel v njeno mednožje, jo otipaval po prsih in jo lizal po obrazu. Ko se mu je dekle hotelo umakniti, naj bi jo Naber s pestjo udaril v levi del obraza, zaradi česar je 21-letnica drugi dan poiskala zdravniško pomoč. Tožilstvo ga je zaradi tega obtožilo kaznivih dejanj spolnega nasilja in nasilništva.

Maja 2009 je Naberja sodni senat na prvem sojenju obsodil le zaradi nasilništva in mu določil pogojno kazen sedmih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. Višje sodišče je po pritožbah tožilstva in obrambe sodbo razveljavilo, saj niso razjasnili, ali je šlo pri vsem skupaj tudi za spolno nasilje. Pevec je tudi na drugem sojenju vztrajal, da do spornega pripetljaja nikoli ni prišlo. Sodišče pa je na koncu le verjelo oškodovanki in njeni prijateljici, ki je bila menda priča dogodka, ter ocenilo, da je šlo za spolno nasilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.