Slovenija > Črna kronika
104 ogledov

Nad Oblakov radio policija

1. Leo Oblak. Predsednik uprave največje mreže radijskih postaj pri nas Infonet Žurnal24 main
Kako je družba Radio Robin prišla do več deset tisoč evrov državnih sredstev, bodo raziskali na policiji.

Radio Robin, ki ga lastniško obvladuje Infonet Media Lea Oblaka, je po razkritju časnika Dnevnik obšel stroge zahteve ministrstva za kulturo. Da bi bil upravičen do sofinanciranja projektov, bi moral do začetka decembra poravnati vse račune, za kar pa ni imel dovolj denarja. Ministrstvo je zahtevalo tudi dokazilo o plačanih računih za produkcijo.
Od povezanih družb Infonet in Povračilo škode so tik pred iztekom roka pridobili posojilo. Računov z denarjem vseeno niso plačali – namesto tega so posojilo kmalu vrnili, izpisek iz bančnega računa (dokazilo) pa poslali na ministrstvo.

Na kulturnem ministrstvu so najprej zatrdili, da so ravnali v skladu s pristojnostmi in pogoji razpisa. Rekli so, da ne morejo preiskovati vsega poslovanja Radia Robin, temveč zgolj dokumentacijo, povezano s projektom. Kasneje so radio vseeno pozvali, naj posreduje izjavo oziroma ustrezno dokumentacijo, povezano z navedbami časnika. To dokumentacijo bodo predali v pregled in proučitev pristojnim organom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.