Slovenija > Črna kronika
16102 ogledov

Naivno upal na seks, ostal pa brez bagra

bager čistilna naprava Profimedias Fotografija je simbolična.
Rolanda Hočevar iz romskega naselja Vejar se je spet znašla na sodišču, tokrat zaradi groženj.

Pravosodna policistka in policist sta 45-letno Rolando Hočevar iz romskega naselja Vejar na okrajno sodišče v Trebnjem pripeljala iz zapora na Igu. Kazni se ji nabirajo po tekočem traku, obravnave zoper njo so potekale ali še potekajo tudi v Novem mestu, Krškem in Ljubljani, vsega skupaj jih je že za približno pet let aresta.

Rolanda Hočevar sodišče 8.3.23 | Avtor: D. M. D. M.
Lepe joške je imela

Med njenimi preteklimi žrtvami je denimo samski gostinec, ki jih ima čez sedemdeset, in jo je ogovoril, ko je obiskala njegov lokal. Pokazala mu je tudi prsi. "Lepe joške je imela in me je potegnilo. Kaj hočeš," je priznal  na sodišču. Nekega dne sta odšla v gozd, ona je bila v avtu, on si je slekel hlače, še prej pa ji dal 200 evrov in denarnico položil v sredinski predal med sedeži. Od ljubezni pa ni bilo nič, Hočevarjeva je pobegnila z denarnico vred in ostal je brez 1500 evrov. Dobila je 16 mesecev zapora, ob preklicu dveletne pogojne kazni pa enotna tri leta.

Marca letos je bila spet obsojena, ker je opeharila tri moške. Njen način delovanja so opisali na novomeški policijski upravi, ko so iskali še druge morebitne oškodovance: "S pomočjo družabnih omrežij ali oglasov v časopisih, tudi lokalnih, je naprej navezala stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi. Z njimi se je srečevala in z različnimi pretvezami pri njih poskušala vzbuditi sočutje, ker da potrebuje denar za zdravila, pomoč za otroke, gotovino za popravilo avtomobila in podobno. Na tak način jih je prepričala, da so ji izročali gotovino ali so v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenili naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda, najraje znamke iPhone."

Najstarejšemu je bilo 87 let

Rolandine tarče v konkretnem primeru so bile Dolenjca Jožef in Slavko ter Gorenjec Rado

Sedeminosemdesetletnega Jožefa je pretresla njena izpoved o hudo bolnem sinu in prazni denarnici, niti za nakup telefona da nima. Zanjo je sklenil pogodbi za dva iphonea, ker mu je obljubila, da bo 24 obrokov poravnala sama. Pet jih je, ostalih ne.

Devetinpetdesetletnemu Slavku, ki je upal na njeno pozornost, je ponudila, da na čiščenje pelje njegovega citroëna C4. Izročil ji je ključe, avta pa ni več videl vse do poziva, naj ga prevzame na policijski postaji, a tam je imel poškodovan prednji del, popravilo naj bi stalo 2000 evrov. Toda to po njegovih besedah zdaleč ni vse, oškodovan naj bi bil za več kot 30.000 evrov, saj naj bi mu Rolanda s partnerjem odpeljala tudi bager.

Enainšestdesetletni Rado je očitno iskal sorodno dušo in tako naletel na Hočevarjevo. Za odvetnika, ki da ga potrebuje v ločitvenem postopku, ji je plačal 800 evrov, ji za dva dni posodil hyundaja, ki ga je tudi on nazadnje prevzel na policiji, in zanjo  sklenil še pogodbe za nakup petih mobilcev, dragih iphoneov. Obrokov zanje ni plačevala, zato Rado dolguje operaterjema.

Oba bomo v luft vrgli

Za naštete grehe je dobila 14 mesecev zapora. Včeraj pa se je morala izreči o krivdi za novo kaznivo dejanje, tokrat grožnjo. Obtožba se navezuje na prej omenjenega Slavka in njegov citroën C4, ki mu ga je odpeljala Hočevarjeva, on pa ga je hotel nazaj. "Sedmega decembra lani ob 21.30 je obdolžena telefonirala Slavku P., ob tem pa vedela, da je na zvočniku, ter da jo posluša še Gregor H. 'Tebe in unga Gregata bomo v luft vrgli,' je rekla," je pojasnila tožilka Renata Brodarič Trentelj. Slavko in Gregor sta se počutila ogrožena in sta Hočevarjevo ovadila.

Tožilka ji je ob priznanju krivde ponudila tri mesece zapora, a se ji je to zdelo odločno preveč: "Če bi bila kazen pogojna, bi priznala, zdaj pa ne bom. Grem do konca." In so jo odpeljali nazaj na Ig.

Komentarjev 5
  • LolekinBolek 17:59 13.december 2023.

    850€ na zizo.

  • Kmodri 14:52 13.december 2023.

    Drage joške!

  • McBobo 12:39 13.december 2023.

    No ja, vsaj pri malih lopovih sodstvo deluje, če že pri velikih ne.