Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Najdena po štirih letih

"Italijanska Madeleine McCann" je bila sinoči najdena na grškem otoku Kos. Žurnal24 main
Grška policija je prišla na sled Denise Pipitone, za katero verjamejo, da je deklica, ki so jo pred štirimi leti ugrabili izpred babičine hiše na Siciliji.

Grške oblasti so izsledke DNK-analize poslale v Italijo, da bi se prepričale, ali je najdena deklica res Denise Pipitone, ki je pred štirimi leti izginila na Siciliji. Neka Italijanka, ki je bila na dopustu v Grčiji, se je začela zanimati za deklico, ki ji je v izvrstni italijanščini hotela prodati zapestnico. Na letališču v Rimu je opazila slike izginulih otrok in med njimi takoj prepoznala deklico iz Grčije. Grška policija je deklico takoj izsledila, njeno 30-letno spremljevalko pa aretirala. Šlo naj bi za Albanko, ki je trdila, da je dekličina mati, čeprav ni znala niti ene italijanske besede. DNK-analiza je pokazala, da Albanka ni v sorodu z Denise, kar je naposled tudi priznala. Na preostala vprašanja policije ni želela odgovarjati.

Denise Pipitone je bila stara štiri leta, ko je septembra 2004 med igro izginila izpred hiše svoje babice. Sliko pogrešane deklice so nemudoma poslali njeni materi, ki je povedala, da ima deklica enake oči in rojstno znamenje pod levim očesom, kakršnega je imela Denise. Dodala je še, da je v preteklosti prejela številne novice o izginuli Denise, vendar so se te izkazale za neresnične.

Še vedno pogrešana Madeleine McCann © www.findmadeleine.com

 
Novo upanje za Madeleine McCann
Sinoči je predstavnik McCannovih povedal: "Če je deklica res Denise Pipitone, je to čudovita novica za njeno družino." Dodal je še, da bi takšen srečen razplet dokazal, da je lahko otrok, ki je bil ugrabljen, najden živ in zdrav. "To bi jima vlilo novega upanja," je povedal.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.