Slovenija > Črna kronika
13340 ogledov

Najdene kosti so pripadale umorjenemu Ljubljančanu

kosti Profimedia Fotografija je simbolična.
Ljubljanski kriminalisti so končali preiskavo okostja, ki so ga občani našli avgusta na območju Krima. Izkazalo se je, da je bil 37-letni Ljubljančan žrtev umora, osumljenec je na begu.

Generalna policijska uprava je 16. avgusta v svojem jutranjem poročilu o kaznivih dejanjih v zadnjih 24 urah poročala o 24 tatvinah, devetih poškodovanjih tuje stvari, petih vlomih, treh povzročitvah telesnih poškodb, dveh kaznivih dejanjih v zvezi s prepovedanimi drogami, po enem nasilju v družini in grožnji ter o umoru oziroma uboju.

Iskanja so se najprej lotili svojci

"Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj obveščena o najdenih človeških kosteh v širši okolici Ljubljane. Po prvih ugotovitvah obstaja verjetnost, da je bila pokojna oseba žrtev kaznivega dejanja. Ker preverjanje okoliščin trenutno še poteka, vam zaradi interesa preiskave več podatkov ne moremo posredovati," je takrat sporočila Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave. Zločin, ki je zahteval življenje, se je torej zgodil že pred časom, kot je danes izsledke preiskave predstavil vodja oddelka za splošno kriminaliteto na sektorju kriminalistične policije Valter Zrinski, marca.

Sredi marca je izginil 37-letni Ljubljančan, ki so ga svojci seveda hitro pogrešili in se lotili njegovega iskanja. Izkazalo se je, da obstaja sum, da je bil žrtev kaznivega dejanja. Kriminalisti policijske uprave Ljubljana in uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada ter forenzični izvedenci Nacionalnega forenzičnega laboratorija so se lotili preiskave in v nekaj mesecih opravili več kot 80 razgovorov, z nekaterimi osebami tudi večkrat.

Iščejo ga s tiralico

V hišnih preiskavah so zasegli več predmetov in na koncu za umor utemeljeno osumili 38-letnega Ljubljančana, njegov motiv naj bi bila izognitev dolgu, ki ga je imel do žrtve. S strelnim orožjem naj bi ga pokončal v stanovanju v ljubljanskem Centru, truplo pa odvrgel na območju Krima, kjer so ostanke po naključju našli občani.

"Osumljenca še nismo odkrili, pri iskanju pa sodelujemo tudi s tujimi organi pregona. Za njim je razpisana tiralica," je še povedal Zrinski, ki zaradi interesa preiskave ni pojasnil, če sta bila morda domnevni morilec ali umorjeni v preteklosti že vpletena v kazniva dejanja.

Komentarjev 7
  • Domoljub 16:54 19.december 2023.

    Priimek ime in slikood tega "slovenca" ,ki ga iščete ,mogoče vam lahko Slovenci pomagajo!

  • Idioti 15:29 19.december 2023.

    Tu prijhaja do kratenja človekovih pravic , ko samo sporočilo Policije izraža dvom o poštenem življenju umorjenega ! Kako si predstavljate , da opišete pošteno življenje umorjenega s " ni pojasnil ali sta že bila oba povezana s kriminalnimi dejanji ...prikaži večji " !!! Se pravi da Policija sama meče sum nepoštenja na umorjenega s takšnim sporočilom . Pravica umorjenega je pa, da ste tiho ali pa da rečete NI KRIMINALEC , ne pa da njegovo eventualno pošteno življenje mečete pod vprašaj .

  • Soljatar 12:27 19.december 2023.

    če je že razpisana mednarodna tiralica, zakaj javno ne objavijo slike, imena in priimka človeka, ki ga iščejo?