Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Najdeni skrinjici s ključem do uganke

Pristojni libanonski minister Ghazi Aridi kaže fotografijo trupa letala pod vodo Žurnal24 main
Libanonske oblasti so našle lokacijo črnih skrinjic etiopskega letala, v nesreči katerega je pred skoraj 14 dnevi umrlo 90 ljudi.

Skrinjici s posnetki pogovorov v kabini in podatki letala sta v morju nedaleč od libanonske obale. Potapljači libanonske vojske so že na poti na kraj, kjer naj bi bili skrinjici. Potapljaška akcija utegne biti dolgotrajna, saj sta skrinjici skoraj kilometer in pol pod vodo.

Podatki, ki sta ju zabeležili skrinjici, so ključnega pomena za razjasnitev okoliščin nesreče letala boeing 737-800 etiopske letalske družbe Ethiopian Airlines, ki je 25 januarja strmoglavilo v morje v nevihtnem vremenu kmalu po vzletu z letališča v Bejrutu. Umrli so vsi potniki na krovu.

Našli sprednji del trupa
Že dopoldne so v Sredozemskem morju na globini okoli 50 metrov zasledili razbitine sprednjega dela trupa letala. Zdaj reševalci upajo, da jih bodo lahko potegnili na kopno in morda našli tudi preostala trupla potnikov. Po nesreči so reševalci iz morja namreč potegnili le 15 trupel, medtem ko jih je preostalih 75 skupaj z razbitinami letala potonilo na dno Sredozemskega morja.

Vzrok nesreče letala dobra dva tedna po nesreči še vedno ni znan, libanonske oblasti pa so možnost terorističnega napada že izključile. Poznavalci sicer menijo, da se je letalo znašlo v nevihtnem oblaku, zaradi česar je takoj zatem tudi strmoglavilo v Sredozemsko morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.