Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Najemali avtomobile in jih vozili čez mejo

BMW X5 M BMW
Ljubljanski kriminalisti so 14. avgusta prijeli kriminalno združbo, ki je najemala drage avtomobile in kombije in jih vozila čez mejo.

Tri vozila jim je uspelo prepeljati, pri četrtem so jih ujeli. Pridobili so si za 200 tisoč evrov koristi. 

Gre za 33-letnega državljana Slovenije, 42-letnemu državljana Srbije in BiH, 33-letnega  državljana Slovenije in 23-letno državljanko Slovenije, od junija do avgusta so ukradli tri vozila. 

Najel s ponarejenimi dokumenti

Na območju Ljubljane in Kranja je 33-letni državljan Slovenije s ponarejenimi osebni dokumenti najel vozilo ter ga predal drugim storilcem, ki so ga prepeljali čez državno mejo. V prvem primeru je  v podjetju za prodajo vozil na območju Ljubljane najel BMW X6, v drugih dveh primerih pa je najel kombija ob nakupu pohištva. Trgovina namreč nudi vozilo za prevoz blaga: na območju Ljubljane je najel Ford Transit, na območju Kranja pa Fiat Ducato. 

Zalomilo se je pri drugem dragem BMW-ju

Zasačili so jih po izvršitvi četrtega kaznivega dejanja, ko je 33-letnik na območju Kranja s ponarejenimi dokumenti najel vozilo BMW X5 v vrednosti 95.000 evrov, ki so ga nameravali prepeljati čez mejo. 

Vsi so osumljeni več kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin, v priporu je ostla je 33-letnik, ki je že bil obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja, so sporočili policisti z ljubljanske policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • valerijakregar 16:09 21.avgust 2015.

    tipićno za državljane slovenije !

  • blueone 12:17 21.avgust 2015.

    nič delat, pa veliko služit...