Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Najprej ustrelil brata dvojčka

1/17
Žurnal24 main
Zblazneli britanski taksist, ki je v sredo ubil 12 ljudi, naj bi se maščeval zaradi posmehovanja sodelavcev. Bird je zaradi materine oporoke najprej ustrelil brata dvojčka.

Derrick Bird, 52-letni taksist, naj bi sodelavcem večer pred morilskim pohodom dejal: "Občutili boste mojo jezo." Očeta dveh otrok in sicer zelo mirnega človeka, kot so ga opisali tisti, ki so ga poznali, naj bi po poročanju britanskih medijev razbesnelo vedenje njegovih sodelavcev. Eden izmed njih je razkril, da se je Bird v torek zvečer zapletel v prepir z drugimi taksisti.

Najprej ustrelil brata dvojčka

"Izživljali so se nad njim, ker je bil po naravi zelo miren in tih. Dražili so ga zaradi žensk in mu govorili, da imajo več dela kot on," je razkril neimenovani Birdov sodelavec. "Seveda smo ga le dražili, toda v torek je vse skupaj vzel preveč resno. Rokoval se je z nami in nam povedal, da bomo priča njegovemu besu," je še dejal eden izmed taksistov. Mediji še navajajo, da je bil Bird besen zaradi materine oporoke, ki naj bi menda vse zapustila njegovemu bratu dvojčku. Slednji je bil prva žrtev Birdovega krvavega pohoda.

Peturni morilski pohod, v katerem je 52-letni taksist ustrelil dvanajst ljudi, nato pa sodil še sebi, je najhujši v zadnjih 14 letih v Veliki Britaniji. Derrick Bird je v sredo ubil 12 ljudi, 25 pa ranil. Trije ljudje so še vedno v smrtni nevarnosti. Po krvavem morilskem pohodu je policija Birdovo truplo odkrila v območju mesta Boot. "Primer še vedno preiskujemo. Motiv za strelski pohod še vedno ni znan," je povedal predstavnik policije Stuart Hyde.

Po tragediji, ki je pretresla britansko javnost, se je oglasila tudi kraljica Elizabeta, ki je svojcem žrtev izrazila sožalje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.