Slovenija > Črna kronika
835 ogledov

Najprej v bankomat odvrgel bombo, nato še vlomil

Vlom v bankomat
Kriminalisti so 35-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali.

Mariborski kriminalisti so potrdili, da je za poškodovanje bankomata in trgovskega centra v Mariboru z ročno bombo, kar se je zgodilo 23. septembra lani, osumljen 35-letni Mariborčan,

"V času storitve kaznivega dejanja, so se namreč do trgovskega centra v Mariboru pripeljale neznane osebe," razlaga Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije pri PU Maribor. "Pristopile so do bankomata in na njem s primernim orodjem zlomile ekran. Skozi nastalo odprtino so v notranjost bankomata odvrgli ročno bombo M52 P3. Zaradi eksplozije je prišlo do poškodovanja bankomata in objekta."

Vlom v bankomat Slovenija Na Petrolu razstrelili bankomat

Takoj za tem so ugotovili, da so vrata trezorja bankomata ostala nepoškodovana in da bankovcev ne bo mogoče odtujiti, zato so kraj zapustili, ne da bi si karkoli prisvojili. Z dejanjem so oškodovali lastnika bankomata za okoli 9000 evrov, na trgovskem centru pa je nastala materialna škoda v višini približno 5.000 evrov.

Kriminalisti so v preiskavi nesporno potrdili, da je zgoraj opisanih kaznivih dejanj utemeljeno osumljen 35-letni Mariborčan. "Kdo so njegovi sostorilci kriminalisti še preiskujejo," pojasnjujejo pri PU Maribor. 

Isti osumljenec je utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja velike tatvine, ko je med 16.00 dne 19. 10., in 17.30 dne 21.10.,  prišel do podjetja v Limbušu. "Tam je prerezal žičnato ograjo ter vlomil v objekt," razlagajo pri PU Maribor. "Iz skladiščnega prostora je odtujil različno orodje in s tem to podjetje oškodoval za okoli 5.000 evrov."

Rop bankomata Uspelo mu je Svet Razbil pol stavbe, da je odnesel bankomat

Kriminalisti so osumljenemu moškemu v torek odvzeli prostost in ga pridržali, včeraj pa so ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:58 15.marec 2019.

    Uporaba eksplozivnih sredstev je zelo velika grožnja in zagrožena zaporna kazen vsaj 10 let če se prav spomnim odvržene bombe na dvorišče neke ženske pred leti.