Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Najstnika kriva umora

Žurnal24 main
Petnajstletnega fanta so obsodili za umor 45-letnega moškega. Sostorilko, 15-letno dekle, so spoznali za krivo uboja.

Najstnika sta umorila 45-letnega Roberta Daleyja. Daley je bil osumljen spolne zlorabe omenjenega dekleta, ki je bila takrat stara 14 let, njene leto dni starejše sestre in neke druge ženske, poroča Sky News.

Na dan umora je tožilstvo zaradi pomanjkanja dokazov opustilo obtožnico zoper njega. Daley je novico sporočil tudi 15-letnici, ki mu je v odgovor poslala SMS-sporočilo: "Nehajte me klicati in mi pošiljati sporočila. Res nočem imeti opravka z vami. Perverzen moški ste."

Dekle je o dogodku obvestilo mlajšo sestro in očeta otroka, ki ga je pričakovala. Mlajša sestra in fant sta se odpravila k Daleyju, kjer je v kuhinji prišlo do prepira, med katerim je bil Daley dvakrat zaboden v srce.

Dvojica je zatrjevala, da je žrtev dekle zgrabila za vrat in jo poskušala napasti. Na to se je odzval fant in ga napadel z nožem, da bi tako rešil dekle.

Tožilec je umrlega opisal kot osebo, ki v sebi združuje doktorja Jekylla in gospoda Hyda, vendar pa ljudje ne morejo jemati zakona v svoje roke.

Kazen jima bodo izrekli 17. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.