Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Največji zaseg ekstazija

Policisti prijeli trojico iz Kamnika, ki je preprodajala amfetamin, benzilpipera Žurnal24 main
Z mariborske policijske uprave so sporočili, da je bil zaseg ekstazija v začetku maja največji zaseg doslej. Priprli so štiri osebe.

Po navedbah policije gre pri zasegu tablet ekstazija v začetku maja za največji zaseg doslej v Sloveniji in sicer so zasegli skoraj 20 tisoč tablet. Preprodajalci so slovenski državljani, od tega so štirje v priporu. Vodij kriminalne združbe naj bi bilo več, tako iz Ljubljane kot iz Maribora. Policisti so ovadili štirinajst oseb, starih med 19 in 29 let.

Akcija je trajala že dlje časa, tudi v Avstriji. Kriminalna združba je prodajala tablete ekstazi, med njimi so tablete vsebovale mCPP, ki je nevaren za zdravje ljudi, na kar je že v preteklosti opozarjalo ministrstvo za zdravje. Cena tablet se je v Avstriji gibala med 10 in 12 evri, kar je dvakrat več kot v Sloveniji. Kriminalne združbe so tablete prodajale na rave zabavah po Sloveniji in Avstriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.