Slovenija > Črna kronika
476 ogledov

Nakradel je za kar 13 tisočakov goriva

tzfinancnapriloga 11.09.2007, bencin, nalivanje bencina, euro super 95, crpalka, Boštjan Tacol
Prevažal je 1000 litrsko cisterno, v katero je točil odtujeno gorivo.

Grosupeljski policisti so v ponedeljek odvzeli prostost 31-letnemu osumljencu, ki je izvrševal tatvine goriva po bencinskih servisih po Ljubljani in okolici.

"Osumljenega so izsledili na Višnjegorskem klancu in prijeli po obvestilu zaposlenega na bencinskem servisu Cikava okrog 20.30 ure, ko je izvršil tatvino 490 litrov goriva," pojasnuje Nataša Pučko iz PU Ljubljana. "Osumljeni je pred navedenim dejanjem istega dne okrog 19.30 uri na bencinskem servisu na Celovški cesti izvršil tatvino 77 litrov goriva, nato še okrog 20. ure na bencinskem servisu v Ivančni Gorici 500 litrov goriva."

31-letnik je za izvrševanje tatvine goriv uporabljal VW Caddy, v katerem je prevažal 1000 litrsko cisterno, v katero je točil odtujeno gorivo.

Sodnik mu je odredil pripor

"Osumljeni je bil po vseh zbranih obvestilih in dokazih priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor," razlaga Pučkova. "Očitanih mu je bilo 13 kaznivih dejanj tatvine, pri katerih je vrednost odtujenega goriva pri posameznih dejanjih presegala vrednost 500 evrov."

Z navedenimi kaznivimi dejanji si je osumljeni protipravno pridobil več tisoč litrov goriva v skupnem znesku 12.894,52 evrov.

Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, ki se nanašajo še na druga kazniva dejanja, kot so tatvina registrskih tablic, ki jih je uporabljal za prikrivanje identitete vozila, ter po vseh zbranih obvestilih podali zoper 31-letnika kazensko ovadbo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.