Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Nakradla kovinske izdelke v vrednosti 68 tisoč evrov

Evri Shutterstock
Prerezala sta ograjo in z dvorišča ukradla kovinske izdelke v vrednosti 68 tisoč evrov.

Kranjski policisti so kazensko ovadili 19-letnika iz okolice Ljubljane in 27-letnika iz Škofje Loke, ki ju utemeljeno sumijo, da sta si 19. in 27. marca z vlomom v prostore gospodarske družbe iz okolice Kranja protipravno prilastila kovinske izdelke v vrednosti okoli 68.000 evrov, so sporočili s kranjske policijske uprave.

O dejanju je policiste 27. marca obvestil prijavitelj, ki je storilca ta dan okoli 2. ure zalotil pri tatvini. Policisti so s hitro intervencijo oba storilca izsledili v bližnji okolici, potem ko sta s kraja pobegnila.

Policisti so ugotovili, da sta se storilca do gospodarske družbe obakrat pripeljala z vozilom, razrezala kovinsko ograjo in z dvorišča nakradla kovinske izdelke. Prvič jima je uspelo naložiti izdelke v vrednosti okoli 58.000 evrov, drugič za 10.000 evrov.

Odtujene predmete iz zadnje tatvine so policisti zasegli in jih vrnili lastniku. Zaradi utemeljenih razlogov za sum so policisti oba storilca pridržali, v četrtek pa so na njunih domovih opravili še hišno preiskavo.

Za kaznivo dejanje velike tatvine jima grozi zapor do petih let.

Komentarjev 1
  • privat 09:46 07.april 2013.

    kaj je zločin vzeti tam kje je preveč kapitala in dati tam kjer ni nič ?? Ja nekje drugje se dogaja nepravica ,da prihaja da so ljudje lačni in prisiljeni v kriminal!! Kot naša vlada jemle otroški dodatek ,ki ne ...prikaži več predstavlja nakupa novih adidas copat in daje vladi ,ki vsak dan menja nove adidas-ke..Jemle najšipkejšim in daje miljonarjem!