Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Nakradli za 200.000 evrov naftnih derivatov

Bencinska črpalka Saša Despot
Prek slamnatih podjetij nakradli za 200 tisoč evrov naftnih derivatov.

Konec avgusta smo poročali o človeku, ki je več kot pol leta kradel gorivo in tako prihranil kakšnih dva tisoč evrov. Tale kriminalna združba pa je nakradla stokrat toliko. 

Organizator združbe je našel ljudi, ki so bili pripravljeni kupiti slamnata podjetja, ki so bila ustanovljena izključno za namen goljufije. Nato so pridobili plačilne kartice za točenje goriva pri različnih naftnih družbah in v več mesecih samo pri eni povzročili za več kot 200 tisoč evrov škode, koliko je je bilo pri drugh družbah, še ni znano. 

Po ugodni ceni preprodajali naprej

Slamnata podjetja so naftne derivate po zelo znižani ceni (od 0,60 do 0,80 evra za liter) tudi preprodajala fizičnim osebam in podjetjem. 

Hišne preiskave so policisti izvedli pri sedmih fizičnih in dveh pravnih osebah, petim osebam so odvzeli prostost, a je nato le eden ostal v priporu. Organizator združbe je bil v času izvrševanja kaznivega dejanja v osebnem stečaju, bančni račun pa je imel odprt v tujini.

Preiskava se nadaljuje, saj obstajajo razlogi za sum, da je oškodovancev še več.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • romy 15:18 23.oktober 2015.

    Nič novega v Slovenistanu,kjer je nekaterim omogočeno marsikaj..ne jih kaznovat,saj se bodo pokesali in nekoč postali normalni državljani-bljak in bruh