Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Namesto pomoči ob 500 evrov

Zaseženo vozilo PU Kranj
Včeraj okoli osme ure zvečer je neznanec 64-letnemu vozniku, ki je na avtocesti menjaval počeno pnevmatiko, ukradel 500 evrov.

Štiriinšestdesetletni voznik osebnega avtomobila je zaradi počene pnevmatike ustavil na gorenjski avtocesti pri Hrušici v smeri Ljubljane. Nasproti se je pripeljal osebni avtomobil znamke fiat stilo, srebrne barve in madžarskih registrskih številk, so sporočili iz PU Kranj.

Sopotnik iz slednjega vozila je stekel čez vozišče avtoceste in preskočil zaščitno betonsko ograjo ter iz vozila oškodovanca ukradel torbico, v kateri je bilo 500 evrov. Po tatvini so se storilci odpeljali s kraja dogodka.

S hitrim posredovanjem policistov je bilo vozilo pri viaduktu Peračica izsledeno. Policistom je vozilo uspelo ustaviti pri izvozu Naklo. Pri tem so prijeli voznika in sopotnika, tretjemu, za katerega se je kasneje izkazalo, da je neposredno izvršil tatvino, pa je uspelo pobegniti. V postopku so policisti ugotovili, da so prijeli 51-letnega državljana Hrvaške in 50-letnega državljana Madžarske. Oba sta bila pridržana, vozilo pa je bilo zaseženo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve tretjega storilca. O vseh zbranih obvestilih bodo seznanili pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 5
  • ODDAR 19:31 29.september 2011.

    Pepi,a ti bi se kar s prazno pnevmatiko peljal naprej.Kolikor jaz vem imaš odstavni pas,pa odsevnik oblečeš pol pa na delo...kako je pa pri tebi pa ne vem...mal čudno se mi zdi,da oddajaš takšne komentarje!!!??Kje se je kdo sedaj rodil???

  • jst 12:39 29.september 2011.

    Pri nas kar ni pribito ali prišvasano ponavadi kar odtrgajo.

  • maneken 12:09 29.september 2011.

    "Specialisti" na delu...