Svet
15 ogledov

Napad na policiste z nožem in sekiro

Sekira. Shutterstock Fotografija je simbolična.
Napad na hrvaške policiste. Večkratni kršitelj več zakonov jih je napadel z nožem, sekiro, celo s traktorjem je krenil nadnje.

Medtem ko se slovenski policist, ki ga je v petek v glavo ustrelil pripadnik Slovenske vojske še vedno bori za življenje, so istega dne napad nasilnega moškega doživeli tudi hrvaški policisti.

V Vrbovcu sta v petek zvečer dva hrvaška policista na domu obiskala 44-letnega roparja povratnika, s katerim naj bi opravila razgovor glede razjasnitve okoliščin novega ropa v okolici. Policija je namreč sumila, da je večkratni povzročitelj podobnih dejanj vpleten tudi v tega.

44-letnik, ki je bil zaradi ropov že tudi v zaporu, je policista sicer najprej spustil v hišo, med pogovorom pa popolnoma izgubil oblast nad seboj, pobegnil je na dvorišče in policista, ki so krenili za njim, napadel z nožem in sekiro. Kričal je, da bo vse pobil, piše hrvaški Jutarnji list.

Policista sta poklicala okrepitve; eden je stekel do sosedov, drugi pa se je umaknil v policijsko vozilo. Medtem je 44-letnik sedel v svoj traktor in zapeljal proti policijskemu avtu z namenom, da trči vanj. Policist je skušal zapeljati stran, pri čemer ga je traktorist zapel s prednjim kolesom traktorja in pri tem kričal: "Vse vas bom povozil, vse vas bom ubil!"

Zaradi vse bolj razgretega moškega se je policist iz avta odločil sprožiti opozorilne metke v zrak, kar je traktorista vendarle pomirilo. S svojim vozilom je zapeljal nazaj na dvorišče, kamor je že prispela tudi policijska okrepitev.

Moškega so prijeli in odpeljali na policijsko postajo, kjer so ga priprli.

To je le eden izmed napadov na može postave, na katere opozarjajo tako hrvaški kot slovenski policisti. Pri nas so v prvega pol leta doživeli 103 napade, ko so nasilneži policiste obmetavali, udarjali, grizli, celo streljali. Na tej povezavi preberite zgodbo slovenskega policista Roberta Zajca, ki je med drugim preživel streljanje z lovsko puško in napad s sekiro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.