Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Napadala sta predvsem starejše ženske

Torbičar Shutterstock
Mariborski policisti so v zadnjem obdobju beležili več drznih tatvin, največkrat pa so bili med žrtvami starejši občani.

Policisti so izsledili dva osumljena, zoper katera bodo ukrepali.

Prvi je 26-letni Mariborčan, odvisnik od prepovedanih drog, ki so ga policisti v preteklosti že obravnavali. Ugotovili so, da je med 29. avgustom in 30. septembrom  v Mariboru izvršil šest kaznivih dejanj, pet drznih tatvin in  eno  tatvino  v  trgovini. 

"Pri  izvajanju  drznih tatvin je osumljenec izbiral  starejše  ženske,  ki  mu  zaradi svoje starosti niso mogle nuditi fizičnega  odpora," so pojasnili na PU Maribor. Ženskam je pristopal od zadaj, da ga niso mogle videti, nato pa jim je iz rok s silo strgal torbico. Največkrat jim je ukradel torbice,  denarnice, denar, različne  dokumente  in  plačilne  kartice,  v  treh  primerih tudi mobilne telefone. 
Tatvino pa je izvršil tudi v eni izmed trgovin na Tržaški cesti, kjer je odtujil klešče za betonsko železo.

"Po storitvi kaznivih dejanj je osumljeni odtujene predmete odvrgel v smeti, denar (okoli 1.000 evrov) pa je potrošil. S kaznivimi dejanji si je pridobil protipravno premoženjsko korist v skupnem znesku 2.020,99 evrov," pravijo na policijski upravi. 26-letni Mariborčan je moral po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom ostati v priporu.

Ukradel denarnico

Policisti so drugega ovadenega pred dnevi zalotili pri drzni tatvini. Na Cesti Proletarskih brigad v Mariboru je 33-letni Mariborčan iz hlačnega žepa 52-letnega Mariborčana ukradel denarnico z denarjem in dokumenti. S tem ga je oškodoval za 150 evrov.

Policisti so mu ukradene predmete zasegli in vrnili oškodovanemu Mariborčanu. Po zaključenem pridržanju so policisti osumljenca izpustili, ovadili pa ga bodo mariborskemu tožilstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.