Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

"Napadel ga je, ko je spal in ni zaznal napada"

Policija in nova vozila znak 113 Andrej Leban
Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo smrti 41-letnega brezdomca, ki so ga 23. novembra našli v opuščenih prostorih nekdanjih mariborskih zaporov.

Umora na grozovit in zahrbten način je osumljen 38-letni moški, prav tako brezdomec, ki je bil po ugotovitvah policistov s pokojnim že dlje časa sprt. Osumljeni umora je v priporu.

Podrobnosti kriminalistične preiskave je danes v izjavi za javnost predstavil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor Robert Munda. Povedal je, da so obvestilo o najdbi mrtvega brezdomca, na katerem so bile vidne številne vbodne rane, na PU Maribor prejeli v sredo, 23. novembra, okoli poldneva.

Na Hrvaško se je odpravil kar peš

Kmalu so ocenili, da bi dejanja lahko bila osumljena pokojnemu znana oseba. S preiskavo so nato osumljenega 38-letnega moškega še isti dan popoldne prijeli v kraju Osluševci, ko je peš hodil proti meji s Hrvaško. Osumljeni se pridržanju ni upiral, kriminalisti pa sumijo, da se je želel umakniti ali na Hrvaško ali pa vsaj pobegniti iz okolice Maribora.

S preiskavo so policisti ugotovili, da sta pokojni in osumljeni umora kot brezdomca bivala v istem objektu na območju Maribora in da sta že nekaj časa bila v sporu, ni pa še povsem jasno, kakšne narave je bil spor.

Napadel ga je, ko je spal in ni zaznal napada

Po ugotovitvah policistov se je umor zgodil 23. novembra okoli 10.30, ko je pokojni še spal in ni zaznal napada. Osumljeni ga je po navedbah policistov večkrat zabodel v telo, hudim poškodbam pa je podlegel na kraju dejanja. Po navedbah policistov ga je umoril na grozovit in zahrbten način, za kar mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Policisti so osumljenega v petek, 25. novembra, popoldne s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju dan kasneje odredil pripor.

Tokratni primer po besedah Munde ni povezan s poskusom uboja, ki so ga mariborski policisti obravnavali v začetku oktobra, ko sta se na obrežju Drave po poročanju medijev prav tako sprla brezdomca. Munda ob tem pravi, da v Mariboru z brezdomci nimajo težav. Res pa je, da tako kot med drugimi ljudmi tudi med brezdomci prihaja do napetosti, je dejal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 07:14 29.november 2016.

    Pametno si je priskrbel kvartir čez zimo in še za nekaj let v naprej. Spal bo na toplem, sit, opran, okopan, obrit...Malo ga bo bolelo tam zadaj - pa kaj je to v primerjavi z vsem tem luksuzom.