Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Napadel inšpektorja

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Včeraj je 26-letnik fizično obračunal z inšpektorjem, ki je opravljal nadzor pri družini, ki ima doma medvedjega mladiča. Na ministrstvu ogorčeni zaradi napada.

"Včerajšnji dogodek je še dokaz več, da je delo inšpektorja odgovorno, zahtevno in na žalost vse bolj nevarno," so ogorčeni na Inšpektoratu RS za okolje in prostor.

Včeraj zgodaj popoldne je bil namreč med opravljanjem svojih nalog v Podvrhu pri Škofji Loki napaden inšpektor za okolje in prostor.

Policisti so ugotovili, da je inšpektor opravljal nadzor pri družini, ki ima doma medvedjega mladiča. Pri tem ga je 26-letni domačin s pestjo udaril v predel obraza. Napadalec je takoj po dejanju pobegnil s kraja dogodka.

"Policisti v zvezi z dogodkom zbirajo obvestila in bodo po zbranih obvestilih zoper napadalca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo,"
so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ogorčeni zaradi napada
"Minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić in glavna inšpektorica Inšpektorata RS za okolje in prostor Aleksandra Velkovrh sta zgrožena nad takšnim ravnanjem in najostreje obsojata napad na inšpektorja.

Ob tem apelirata na vse organe pregone, da z največjo možno skrbnostjo raziščejo primer in ukrepajo v skladu s svojimi pooblastili. Vodstvo inšpektorata bo storilo vse, da bo zaščitilo svoje inšpektorje, ki so vedno pogosteje izpostavljeni verbalnemu in tudi fizičnemu nasilju," so še sporočili z inšpektorata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.