Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Napadel oskrbnika in ga ubil

Slonica ZOO Schönbrunn / Daniel Zupanc
Živalski vrt pred tem o živali ni zabeležil nobenih posebnosti.

V živalskem vrtu Dickerson park v Springfieldu v ameriški zvezni državi Missouri se je zgodila tragična nesreča, v kateri je umrl 62-letni oskbnik John Phillip Bradford. Iz za zdaj še neznanega razloga ga je napadel 41 let star slon po imenu Patiente.

Kot je povedala tiskovna predstavnica spriengfieldske policije Lisa Cox, sta bila poleg oskrbnika pri slonu v času nesreče, ki se je zgodila v petek, še dva delavca, ki pa nista bila poškodvana. Phillip Bradford, ki je v živalskem vrtu skrbel za slone, je bil tam zaposlen 30 let, živalski vrt pa v zvezi živaljo, ki je oskrbnika napadla, pred tem ni zabeležil nobenih posebnosti ali problemov. Slon je v živalskem vrtu v Springfieldu živel od leta 1990.

"To je zelo žalosten dan za naš živalski vrt, pa tudi za celotno skupnost," je povedal direktror živalskega vrta Mike Crocker. Živalski vrt je bil v petek normalno odprt za obiskovalce, z izjemo območje, kjer prebivajo sloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.