Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Napadli aktivistko svetovalnice Akcija

Matic Munc, Natalija Markač, koroška deklica Anže Petkovšek
Neznanci so v ponedeljek na območju Viča v Ljubljani napadli 20-letno dekle, šlo naj bi za aktivistko svetovalnice Akcija!.

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je o napadu obvestil policijo, ki pa bo zbrane dokaze predala pristojnemu tožilstvu, so povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Kot tam še pojasnjujejo, zdaj zbirajo obvestila o okoliščinah dogodka in iščejo storilce. O dokazih bodo obvestili tudi pristojno tožilstvo, so zapisali.

Gre za aktivistko psihosocialne svetovalnice Akcija!, poroča spletni portal siol.net. Matic Munc iz svetovalnice je povedal, da gre za ustrahovanje, saj je bilo dekle na poti do njega. Po njegovih besedah so trije neznanci dekle grdo porezali in pretepli, tako da je še vedno na travmatološkem oddelku UKC.

"Gre za ustrahovanje in prepričan sem, da so napadalci delali po naročilu. Ni šlo za klasičen rop, saj so ji nahrbtnik le prebrskali in očitno hoteli pridobiti kakšne papirje," je še dejal Munc.

Komentarjev 2
  • Alpin 07:05 04.april 2012.

    Pa kdo res verjame, da so res "splanirali" napad na nikomur poznano aktivistko, v nahbrtniku pa iskali papirje.. mislim, pravljica in to slaba! Lepo vas prosim, ne se smešit. Že tako ste dokazali, da niste ravno pri zdravi pameti.

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 00:00 04.april 2012.

    tisti, ki so splanirali in izvedli ta napad na aktivistko akcije bodo s svojim dejanjem žal dosegli samo nasproten učinek tega, kar so hoteli.