Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Napihal osemkrat čez dovoljeno mejo

Alkotest pokazal 1,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Šempetrski policisti niso imeli težav z ugotavljanjem vzroka prometne nesreče 45-letnika: napihal je kar 1,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

45-letni možakar je včeraj popoldne pregloboko pogledal najverjetneje v več kozarcev, ne le v enega.

Okoli 13.30 so ga pridržali šempetrski policisti, saj je povzročil prometno nesrečo na cesti med Bukovico in Renčami. Na srečo se je končala le z materialno škodo, policisti pa so hitro ugotovili vzrok – alkotest mu je namreč pokazal kar 1,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, so sporočili s PU Nova Gorica.

Nesreča praktično neizogibna
Moški je napihal več kot osemkrat čez dovoljeno mejo, ki znaša 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka oziroma ali 0,50 grama alkohola na kilogram krvi.

Nesreča je bila ob tolikšni količini popitega alkohola praktično neizogibna. Že pri 0,48 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka je možnost za vpletenost v nesrečo v primerjavi s treznim voznikom 25-krat večja. Že pri tej vrednosti voznik ni več sposoben pravočasno dojemati, kaj prihaja z leve in desne strani, zaznavanje in ocena globine se zmanjšata za polovico, reakcije so zapoznele, napačne ali pa jih sploh ni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.