Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Napihal osemkrat preveč

Alkotest Boštjan Tacol
57-letni Jeseničan napihal osemkrat več, kot je dovoljeno.

Policisti so 57-letnika ustavili včeraj popoldan na Jesenicah. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je namesto dovoljenih  0,24 mg/l alkohola pokazal 1,88 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga izločili iz prometa. Napisali bodo obdolžilni predlog in sodišču predlagali, da mu odvzame vozniško dovoljenje. 


"Zaskrbljujoče je, kakšno  nevarnost za udeležence v prometu je s svojo vožnjo povzročil Jeseničan in kako tragične bi bile lahko posledice njegove vožnje,  če ne bi bil izločen iz prometa. Skoraj nepredstavljivo je tudi, kaj in  koliko je voznik  tvegal, čeprav bi moral ves čas in vedno vedeti, da alkohol na cesti ubija in da je to že zaradi varnosti ostalih nesprejemljivo početje. Tega bi se moralo  zavedati  tudi preostalih 60 letošnjim povzročiteljevprometnih  nesreč,  ki so imeli v povprečju v organizmu preko 1,6 promila alkohola, povzročili pa so kar deset odstotkov vseh nesreč, tudi eno s smrtnim izidom," pa v luči tega primera opozarjajo na Policijski upravi Kranj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.