Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Napihal šestkrat več od dovoljenega

Alkotest pokazal 1,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Kljub strožjim kaznim se očitno eni še vedno požvižgajo na zakon. Velenjski policisti so že v dopoldanskih urah ustavili popolnoma pijanega voznika.

Že v dopoldanskih urah je bil Velenjčan tako pijan, da je alkotest pokazal kar 1,49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. To pomeni, da je spil krepko več kot le kakšno pivo zaradi vročine in očitno ga to ni ustavilo, da ne bi sedel za volan.

Morda ga bo streznila kazen, ki po novem od 1. julija za več kot 0,52 miligrama alkohola na kilogram krvi (nekdanjih 1,1 promila) znaša 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni izgubo vozniškega dovoljenja.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 22:20 13.julij 2011.

    Tegaj e treba , kakor tudi vse druge enake tiče, takoj poslati po diagnozo k psihiatru, tako , da ne bo mogel že zaradi same diagnoze nikoli več dobiti zdravniškega spričevala. Ne pa da bo izpit po dveh letih zopet ...prikaži več naredil in se od veselja , še bolj napil. Poznam slučaj ponovnega odvzema isti dan , ko ga je uspešno ponovno, po prestani kazni , zopet izgubil.Ja pa take povratniške tiče, bi moral obravnavati samo en " državni dohtar " , ne pa da gredo k privatnikom in podplačajo, ter kupijo zdr. spričevalo.Polcija joka da je v Prekmurju enormno povečano število mrtvih zaradi alkota. Ja porkamadona, kdo vam brani , da vse , absolutno vse policijske patrole Republike Slovenije z alkotesti , pošljete za en teden v to področje in odvzamete dovoljenja in avtomobile vsem pijancem.

  • stalker 19:48 13.julij 2011.

    hahahahahahahahahhahahahahahahah 0.00 promila zto bo dobu voznik 1.200 eurou pa 18 kaznskih pik pa izgubo vozniske jaooooooooooooo pa to je pa katastrofa pol je najbol da se ga ceu narod napije pa gre na ceste pa usaj tko k jih ...prikaži več bojo policajcki ustavl pa bo mogu pihat pa k bo napihu vec od dovoljene mere a ne to je vec od 0.00 promil jim nou treba placat kazni pa druge pizdarije jaoooo hahhahahahahahhaha

  • kekc 09:53 13.julij 2011.

    na sliki je 0,00 hahahah...