Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Nasad konoplje zavaroval kar z bombo

Nasad konoplje zavaroval z bombo
1/3
PP Slovenska Bistrica
Nasad konoplje je nepovabljene goste odganjal z ročno bombo in kamero.

Slovenskobistriški policisti so v začetku meseca na območju Slovenske Bistrice našli tri nasade konoplje.

"Inovativno varovanje"

Nemalo pa so bili presenečeni, ko so ugotovili, da je bil eden izmed nasadov varovan z ročno bombo, na varovalko katere je bila zavezana vrvica in napeljana okoli nasada. Nad ročno bombo je bila na lesenem kolu s strešico nameščena videonadzorna kamera, so sporočili s PU Maribor. 

Policisti so kraj zavarovali in tja poklicali strokovnjake za protibombno zaščito iz specialne enote policije, ki so ročno bombo odstranili in ugotovili, da ni bila polnjena z eksplozivom, prav tako ni imela vstavljenega vžigalnika.

Gojil je tudi 80-letni moški

Ugotovili so, da so sadike gojili moška, stara 36 in 80 let, ter ženska, stara 69 let. Pri njih so na podlagi odredb preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišne preiskave ter pri tem našli in zasegli še 43 malokalibrskih nabojev in 1 lovski naboj, so dodali policisti.

Enega od njih so pridržali, vse tri pa bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Prav tako pa je uveden postopek zaradi kršitev zakona o orožju. 

Komentarjev 10
  • moder 22:38 13.september 2013.

    vazno da kar vse povprek sodis ljudi da so zadetkoti, cetudi je najblizje konoplji bil, olju na solati. ne pijem in ne kadim, ti pa strelaj kozle doma, ne pa po internetu...

  • becar 21:45 13.september 2013.

    Tudi pijanec rad reče, da je kozarec vina pri kosilu zdrav. Vi, ki pohate, pa ste isti. Samo da se tega ne zavedate (nočete zavedati). Poznam več takih, ki radi malo zvijejo in tudi vem, kakšni so in kakšne posledice ...prikaži več jim je to pustilo v letih uporabe. Zato raje enega skadi in soli pamet komu drugemu.

  • moder 20:43 13.september 2013.

    al pa ce bi ti malo odprl oci in se malo poducil, svoje zgresene domneve in podle provokacije pa obdrzi doma in filas svojo druzino z njimi, ne pa zavajat ljudi...