Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Nasilna dijaka sta bila lačna

Dva dijaka Srednje trgovske šole Maribor sta želela malicati predčasno. Žurnal24 main
V restavraciji ŠD Tyrševa je prišlo do fizičnega nasilja med dvema dijakoma šole in zaposlenim v UNI-Gostinstvu Maribor.
"V sredo nas je v zgodnjih dopoldanskih urah vodstvo podjetja UNI-Gostinstvo obvestilo, da je v restavraciji ŠD Tyrševa, kjer za dijake Srednje trgovske šole Maribor delijo šolsko malico, prišlo do fizičnega nasilja dveh dijakov šole nad zaposlenim UNI-Gostinstva. Omenjeno podjetje je namreč ponudnik in izvajalec priprave toplih dnevnih obrokov za naše dijake. Kot smo ugotovili iz razgovora z vodstvom podjetja in nekaterimi dijaki, ki so dogodek videli, sta naša dva dijaka želela šolsko malico zunaj termina svojega razreda. Zaposleni v restavraciji, ki sicer ni varnostnik, a skrbi za sprejem in usmerjanje dijakov med šolsko malico, jima tega ni dovolil, zato sta ga fizično napadla in zbežala," so sporočili iz srednje trgovske šole. Ravnatelj Alojz Velički je za Žurnal24 dodal: "Dijaka sta do nadaljnjega doma, dokler se vodstvo šole ne bo sestalo z njima in njunimi starši. Izključitev iz šole zaradi kršenja pravilnika je seveda možna." Poškodovanec je pomoč iskal v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Policija primer preiskuje
Franc Virtič iz Policijske uprave (PU) Maribor je o zadevi povedal: "O dogodku smo bili obveščeni. Storilcev nismo pridržali, saj za to nismo imeli razloga. Zadevo pa še preiskujemo."

Sestanek z vodstvom

Radomir Stankovič iz podjetja UNI-gostinstvo je za naš časopis pojasnil: "Ta primer je osamljen, kakšnih pretepov pred tem dogodkom pri nas še ni bilo, morda le kakšni manjši incidenti, ki pa so zanemarljivi. Z vodstvom šole se bomo danes sestali in bomo določili nove ukrepe. Dijaško prehranjevanje pa zdaj poteka nemoteno."

Znana nasilneža
"Dijaka se po dogodku nista vrnila v šolo. V najkrajšem času smo zaposleni na šoli ugotovili njuno identiteto, o dogodku obvestili njune starše in se z njimi dogovorili za nadaljnje ukrepanje in obravnavo. Oba storilca sta dijaka drugega letnika poklicnega izobraževanja. Zaradi zdravstvenih težav sta v tem šolskem letu oba šele nedavno začela obiskovati pouk. V tem času pri pouku nista bila nasilna, po pripovedovanju vrstnikov pa imata oba številne izkušnje z različnimi oblikami nasilja zunaj šole," so še sporočili iz Srednje trgovske šole Maribor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.