Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Nasilnežu zasegli več kosov orožja

Zaseženo orožje v Novem mestu ...
1/6
PU Novo mesto
Policisti so odredili sodno pridržanje moškemu, ki je grozil ženi, jo pretepel, pri njem pa so našli tudi večjo količino orožja.

22. 6. so bili novomeški policisti obveščeni o nasilju v družini. Žrtev je zaradi strahu pred nasilnežem pobegnila od doma. Policisti in kriminalisti so takoj odšli na kraj, zbrali obvestila in ugotovili, da 45-letni osumljenec že več let izvaja nasilje nad ženo, vendar ta v preteklosti ni poiskala pomoči. Nasilnež jo je žalil, poniževal, ji grozil, da jo bo vrgel iz hiše, razstrelil hišo in jo ubil. Nasilnež je žrtev tudi pretepel, zato je ta zaradi strahu pred njim pobegnila od doma.

Doma hranil večjo količino orožja

Policisti in kriminalisti so ugotovili, da osumljenec doma hrani večjo količino orožja in streliva. Pridobili so odredbo sodišča in na naslovu bivanja osumljenca opravili hišno preiskavo. Našli in  zasegli so 11 ročnih bomb, 9 pušk – od teh eno avtomatsko, 4 polavtomatske pištole, revolver, več nabojnikov, več kot 1500 kosov streliva in petarde. Pomoč pri zasegu so kriminalistom nudili tudi bombni tehniki.

Vzeli so mu prostost

Za posamezne kose orožja ima osumljenec ustrezna dovoljenja, vendar bodo kriminalisti in policisti v nadaljevanju preiskave preverjali izvor orožja, zakonitost hrambe in kršitve določil Zakona o orožju, saj obstaja nevarnost, da bi osumljenec uresničil grožnje.  Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali razstreliva. Preiskovalni sodnik je zanj odredil sodno pridržanje.

Komentarjev 10
  • renemario 09:09 26.junij 2013.

    Pismo pa kaj bo vojna kolk orožja ima folk poskritega po hišah ?

  • Mrcina 18:13 25.junij 2013.

    Pri nekih osebah, ki jih po medijih vlačijo za prazen nič, ki niso omembe vredne s svojimi dejanji jih poimenujejo z imenom in priimkom - da jim umažejo IME, da vsi kažejo za njimi !Pri takem retardu, kot je ...prikaži veče v tem članku, pa ne objavijo imena in priimka??? Pri takih naj se objavljajo imena, ne pa pri nepomembnih !!!ssNovinarji že pred sodišči čakajo na vsakega, ki tja stopi, za njim rinejo v sodno dvorano, al pa tam že čakajo.. samo da imajo kaj pisat. BEDA !Včasih objava imen ni bila dovoljena, samo kratice...tak bi tudi zdaj moralo biti. Če bo mož kričal na ženo ai obratno, bo naslednji dan že vse poimensko pisalo v časopisu, seveda v napihnjeni verziji kot ponavadi. Ko bo pa nekdo nekoga poškodoval, pa bo pisalo npr. 38 letni iz tam in tam...

  • Borut 14:28 25.junij 2013.

    Pred 40 leti nazaj so šli v policijo ljudje, ki se niso učili dobro. Bili pa so visoki, močni. Ti so bili stanju, da so vzdržeali red in disciplino v mestu z 10.000 prebivalci povsem brez problema. Vem, da so ...prikaži več cigani delali nek nered na veselici in ko je prišel ta "šerif", jih je zmetal v kot. To je bilo prvič in nikoli več niso delali problemov. Danes pa jim dajemo potuho (pa ne samo ciganom) in se vključijo psihologi, sociologi, varuhinja in ti barabini poznajo zakon bolje od vseh drugih. Problemov nimajo tam, kjer jim vse dajo, kar zahtevajo. To velja predvsem za Prekmurje, Strojani, .... Kjer pa jim tega ne dajo, pa je problem. Kdor je živel v njihovi bližini, to povsem pozna. Še hujši so tisti iz dvojezičnih območij.Da bi pa dal policaju 1800 €? Kaj si se kaj zatipkal ali pa stvarno musliš tako?