Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Našli izgubljeno gobarico

Pri nabiranju gob bodite pazljivi, da se ne boste izgubili. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
52-letna ženska iz Murske Sobote se lahko tamkajšnji policistki zahvali, da po nabiranju gob ni ostala ujeta v tamkajšnjih gozdovih.

Omenjena ženska je namreč včeraj nekaj minut pred enajsto uro poklicala murskosoboške policiste in jim povedala, da se je med nabiranjem gob v gozdu v bližini naselja Šalamenci izgubila. Zaradi sladkorne bolezni je bila ženska popolnoma izmučena in oslabela.

Policistka, ki je sprejela klic, je v telefonskem pogovoru, kot so sporočili iz PU Murska Sobota, ugotovila, da se nahaja na jasi, ob njenem robu pa so tudi lovske preže. Ker so ponavadi te oštevilčene, je policistka prosila gobarico, naj pogleda številko ob najbližji lovski preži.

Policistka je preko Regijskega centra za obveščanje v Murski Soboti vzpostavila stik z lovci LD Dolina, ki uporabljajo to prežo. Zaradi slabega zdravstvenega stanja izgubljene gobarice je operativno-komunikacijski center k preži takoj poslal policijsko patruljo, reševalno vozilo in lovca, ki je policistom pokazal točen kraj sredi gozda, kjer je bila izgubljena ženska.

Policista sta tam našla izgubljeno in izmučeno gobarico. Odpeljali so jo v bližnje naselje Šalamenci, kjer je že čakala zdravniška ekipa, ki jo je z reševalnim vozilom odpeljala v zdravniško oskrbo. Policista sta pozneje v gozdu našla tudi njen avtomobil in ga odpeljala na njen dom. Ženska je ob eni uri popoldne poklicala na OKC in se zahvalila za vso pomoč.

Možje v modrem vsem gobarjem svetujejo, naj se pri nabiranju gob v nepoznanem gozdu ne oddaljujejo predaleč od svojega vozila, gozdnih cest, lovskih prež ali pa naj si označujejo prehojeno pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.