Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Našli laboratorij in nasad

Laboratorij za gojenje konoplje
1/7
PP Maribor II
Mariborski policisti v dveh hišnih preiskavah našli skoraj 200 sadik konoplje.

24-letni Mariborčan je na območju  Spodnjega Radvanja v stanovanjski hiši v dveh sobah imel urejen laboratorij za gojenje hidroponične marihuane. Policisti so med hišno preiskavo našli in zasegli 185 sadik marihuane, ki so bile visoke do 195 centimetrov.

Osumljencu so zasegli tudi različne pripomočke: elektronsko tehtnico,  več posod z gnojili, namakalni sistem, reflektorji, transformatorji in ALU-folije. Našli so tudi prašek bele barve, ki so ga poslali na analizo. Osumljenca bodo policisti ovadili.

Sadike na vrtu in v hiši

Prav tako pretekli teden so mariborski policisti opravili hišno preiskavo pri 33-letni Mariborčanki in njenem 29-letnem partnerju. V hiši in na vrtu so so zasegli 10 večjih sadik konoplje. Po opravljeni analizi zaseženih rastlin bodo policisti zoper oba podali ovadbo na okrožno tožilstvo.

Komentarjev 2
  • moder 21:27 12.september 2013.

    sej ni, v bistvu je skoraj povsod dekriminalizirana, spanija in portugalska imata celo legalizirano za lastno uporabo. Nizozemska samo tolerira, pravno ni legalna. Slovenija je pa se balkan, kjer zapiramo ljudi ki se samozdravijo, ker jim zdravstveni sistem ne zna ...prikaži več pomagat ali pa jim bolj skodi kot koristi. v usa napovedujejo popolno legalizacijio v naslednjih 5 letih. Colorado in Washington sta ze popolnoma legalizirala uporabo za rekreativne namene osebam nad 21let. Znanost napoveduje da bo v prihodnosti industrija konoplje presegla naftno industrijo,... V sloveniji je predlog zakonodaje ze napisan in je zelo dober. Vsekakor bi bilo bolje da bi konopljo legalizirali cim prej. Prohibicija je sama sebi namen in je bolj skodljiva kot konoplja sama in vsekakor je bolj skodljiva. Nekoc bo konoplja legalizirana tudi v sloveniji, vprasanje je le kdaj, vsekakor bi bilo bolje da prej, kot kasneje.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 16:49 12.september 2013.

    A mi lahko nekdo lepo prosim razlozi zakaj je marihuana v EU (razen Nizozemske) prepovedana?