Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Našli mrtvega novorojenčka

Preiskovalci še vedno iščejo otrokovo mater. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na dvorišču neke hiše v britanskem mestu Bury so našli truplo novorojenčka.

Novorojenčka, zavitega v ruto, je na dvorišču svoje hiše našla neka ženska, policija iz Manchestra pa je sporočila, da trenutno iščejo otrokovo mater.

"Naša prioriteta je, da žensko najdemo, saj nas skrbi za njeno zdravje. Na stopnji preiskave, na kateri smo zdaj, primera ne obravnavamo kot umora," so sporočili preiskovalci. Dodali so, da na truplu novorojenčka niso odkrili sledi nasilja, zato ni znano, ali je bil otrok že mrtev, ko ga je mati zapustila.

"Človek nikoli ne pomisli na to, da bi se lahko kaj podobnega zgodilo na pragu njegove hiše. Otroka je našla moja soseda, ki ima sama otroke. Še sreča, da tega niso videli njeni otroci," je povedala soseda ženske, ki je zaradi odkritja na lastnem dvorišču popolnoma zgrožena.

Detektiv Sam Haworth, ki sodeluje pri preiskavi, je dejal, da intenzivno iščejo žensko, ki je zapustila otroka. "Moramo vedeti, zakaj je to storila. Obstaja veliko teorij, toda nikoli ne bomo vedeli, če je ne bomo našli," je povedal Haworth. Rezultati obdukcije bodo znani še danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.