Slovenija > Črna kronika
215 ogledov

Našli mrtvega padalca

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Jadralni padalec so po vzletu ni več oglašal svojim prijateljem, zato so ti sprožili iskalno akcijo. Padalca so našli mrtvega

V ponedeljek ob 16.30 so bili tolminski policisti obveščeni, da skupina nemških jadralnih padalcev pogreša 58-letnega prijatelja, s katerim so okoli 12. ure vzleteli z vzletišča na Kobali. Skupina je po vzletu s Kobale pristala na pristajališču v Tolminu. 

Omenjeni 58-letni padalec ni pristal tam, prav tako se prijateljem po vzletu ni več oglasil. 

Skupina je po pristanku v Tolminu odšla proti Kobaridu, da bi se spustili še s kobariškega Stola. Med vožnjo proti vzletišču so večkrat skušali priklicati prijatelja. Ker se na klice ni odzval, so za pomoč zaprosili pristojne reševalne službe. 

Posredovali so tolminski gorski reševalci, ki so ob pomoči vojaškega helikopterja pregledali kraj vzleta in predvideno smer letenja 58-letnega padalca. Pregledali so širše območje od Kobale do Vodil Vrha. Po daljšem iskanju so ga našli tik pod vrhom Tlake, hribom nad vasjo Selo nad Podmelcem na višini približno 900 metrov nadmorske višine. Padalca so našli mrtvega v krošnji drevesa. Na truplu ni bilo vidnih znakov telesnih poškodb. 

Zdravnica ZD Tolmin je odredila sanitarno obdukcijo, s katero bodo ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo zadevo s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Seznanili so tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.