Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Našli oblačila, trupla ne

1/9
Žurnal24 main
Obširna iskalna akcija pogrešanega 23-letnika, ki je v ponedeljek z avtomobilom zapeljal v reko Sočo, se je za danes zaključila. Našli so njegova oblačila, trupla ne.

S hojo ob reki so za danes zaključili. Načrtovan je še en pregled območja s helikopterjem od jeza v Solkanu do Deskel, nato pa se bo za danes iskalna akcija zaključila, nam je povedal vodja iskalne akcije in komandir Policijske postaje Nova Gorica Vilijan Leban.

Okoli 140 sodelujočih
V akciji so sodelovali policisti Policijske postaje Nova Gorica, 30 pripadnikov vojske, 10 gorskih reševalcev GRS Tolmin, 10 gasilcev PGD Tolmin s 4 rafter čolni z vodniki, vodnik reševalnega psa, člani lovskih družin Anhovo in Kanal, člani prostovoljnih gasilskih društev Kanal in Avče, celotna civilna zaščita Kanal in taborniki voda Odporne želve.

Pogrešane osebe niso našli. "Pod osnovno šolo v Kanalu smo našli kratko črno majčko pogrešanega. Pod pokopališčem v Kanalu, kar je skoraj kilometer nižje, je bil najden njegov nahrbtnik. Še nižje, v Anhovem, pa njegov copat. Da je res njegov, še ni 100-odstotno potrjeno, a glede na njegovo višino in težo tako predvidevamo," je povedal Leban.

V današnji akciji je sodelovalo okoli 140 ljudi. "Pomagali so tudi Italijani, ki so imeli danes vajo. S helikopterjem so pregledovali območje od Gradiške proti nam, nadaljujejo pa tudi s fizičnim pregledovanjem," je o sodelovanju z italijanskimi reševalci dejal Leban. "Danes fizičen potop v reko niti pod razno ni bil možen, saj gre za področja, kjer mora biti Soča popolnoma čista."

Ker za prihodnje dni ni napovedanih padavin, bodo z iskanjem počakali toliko časa, da se gladina reke zniža in se izboljša bistrost reke. Iskalna akcija je tako predvidena za sredo. V njej bo sodelovalo manj ljudi, a bo tehnično gledano iskanje bolj okrepljeno, pojasni Leban.

Pogrešan od ponedeljka
23-letnika pogrešajo od ponedeljka, ko je ob približno 16.30 za naseljem Doblar, pri kraju "Pri turškem križu“ v desnem nepreglednem ovinku zapeljal v levo, kjer je večkrat oplazil podporni zid na levi strani. Osebno vozilo je nato odbilo na desno stran ceste, kjer je zapeljalo v strugo reke Soče. Iskalno akcijo za pogrešanim 23-letnim voznikom so v ponedeljek v večernih urah zaradi visokega vodostaja Soče ter neugodnih vremenskih razmer prekinili.

Iskalna akcija se je nadaljevala naslednji dan. Zaradi znižanja vodostaja reke Soče zaradi zapore jezu v Podselu so reševalci okoli 10. ure na sredini struge pod vodno gladino našli osebno vozilo in ga dvignili iz vode. Pogrešanega 23-letnika niso našli v vozilu. Iskali so ga ob bregovih reke Soče od kraja prometne nesreče vse do Ajbe, a ga niso našli. Zaradi ponovnega visokega vodostaja in neugodnih vremenskih razmer so kmalu po 12. uri iskalno akcijo v torek prekinili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.