Slovenija > Črna kronika
40318 ogledov

Natakarico posilil, še eno žensko pa ugrabil

Ugrabitev Profimedia
Hrvat Aleksandar Miljuš je v Sloveniji pogost gost sodišč. Tokrat mu v Mariboru sodijo zaradi zaradi ugrabitve, dveh ropov in tatvine.

Mariborska okrožna državna tožilka Saša Lutarič očita 29-letnemu Hrvatu Aleksandru Miljušu, da je 25. septembra 2019 v garažni hiši v Klinetovi ulici v Mariboru sedel v avto Andreje R. in z naperjeno pištolo zahteval, da ga odpelje v Stražunski gozd.

Zahteval 80.000 evrov

Aleksandar Miljuš | Avtor: Igor Napast Aleksandar Miljuš Igor Napast
Tam ji je pobral osebno izkaznico in bančno kartico, povedati pa mu je morala še PIN kodo in izklopiti telefon. Nato jo je, zvezano s plastičnimi zategami, strpal v prtljažnik. Zadrževal jo je do naslednjega dne in ji vmes grozil, da jo bo, če bodo tako ukazali šefi, ustrelil, vrgel v reko, ali uprizoril njen samomor. Od nje je sicer zahteval 80.000 evrov, ki pa jih sploh ni imela na računu.

Tudi ena obtožba ropa je vložena v zvezi z Andrejo R. Z njeno bančno kartico je Miljuš na bankomatu dvakrat dvignil 150 evrov, nato pa od nje izsilil še podpis kupoprodajne pogodbe za njen avto, vreden 8.000 evrov. Potem, ko jo je izpustil, se je z njim tudi odpeljal.

Še prej, 18. septembra 2019, je v Kamnici z originalnim ključem odklenil avto, vreden vsega 800 evrov, in ga ukradel. Tisti mesec je bil res dejaven: 10. septembra je prodajalki v marketu Brezje zagrozil z nožem in iz blagajne pobasal 960 evrov.

Miljuš naj bi ugrabitev in tatvino avta zagrešil skupaj z Ireno Ajdnik. Ta naj bi bila med ugrabitvijo Andreje R. ves čas na telefonski zvezi s sostorilcem in ji tudi sama gozila, a je očitke za obe dejanji zanikala že na majskem predobravnavnem naroku.

Krivdo je zanikal

Krivdo je pred dnevi zanikal tudi Hrvat, njegov zagovornik, odvetnik Rok Berden, pa je sodišču predlagal postavitev kar treh izvedencev. Ker se ne strinja s postopkom identifikacije svoje stranke s pomočjo posnetkov videokamer in fotografij, bi angažiral izvedenca za prepoznavo oseb, drugi naj bi ocenil dejansko vrednost obeh ukradenih avtomobilov, psihiatrični pa razjasnil, ali je bil Miljuš v času svojih grehov sploh prišteven. Takrat naj bi pač užival prepovedane substance in tudi njegovo govoričenje o 80.000 evrih in šefih, ki naj bi morda naročili likvidacijo Andreje R., naj bi nakazovalo, da nima stika z realnostjo.

Ga je pa vsekakor imel, spet septembra 2019, ko je z ob kanalu Drave z avtom zaprl pot 36-letni voznici. S pištolo je od nje zahteval denar in izročila mu je denarnico, ki pa je bila, kot je ugotovil šele potem, ko je ona že pritisnila na plin in odpeljala, prazna.

Trenutno je na Dobu

Vsega nekaj dni kasneje, 2. oktobra, je Miljuš na podoben način z avtom prestregel 22-letno natakarico, ki se je po končanem delu v gostinskem lokalu v Miklavžu peljala domov. Prisedel je k njej, jo oropal in s pištolo prisilil k spolnemu odnosu. Potem ko jo je izpustil, je poklicala policijo in čez nekaj ur so ga prijeli na naslovu bivanja.

Takrat je na predobravnavnem naroku krivdo priznal in za vsa kazniva dejanja so mu izrekli enotno kazen pet let in tri mesece zapora, ki jo zdaj prestaja na Dobu. Prav tako so mu izrekli stransko kazen izgona tujca iz države, a to bodo lahko izvedli šele po prestanem zaporu, ta se mu obeta še zaradi omenjenih ugrabitve, ropov in tatvine.

Komentarjev 31
  • Avatar Uroš Fric
    uros8 23:14 12.junij 2023.

    Kje so dobri stari časi, ko so zlikovcem pomagali z giljotino, da so hitro prišli do pravične sodbe v onostranstvu.

  • Naklonsky 21:21 12.junij 2023.

    Skoraj pred štirimi leti? Kaj dela naše skorumpirano tožilstvo in sodišča?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:10 12.junij 2023.

    Tako sodrgao samo izgnat, Naj bo na plečih svoje matične domovine. Prvo naredi sranje pri nas, potem bo pa še živel na naš raćun.