Slovenija > Črna kronika
118 ogledov

"Ne gre za krajo organov"

Domen Simonič PU Maribor
Obdukcija pri Domnu Simoniču ni pokazala znakov kaznivega dejanja. V Domnovem telesu pa naj bi po podatkih njegove mame, našli tudi prepovedane psihoaktivne snovi, ki povzročajo močan občutek vročine.

Oblačila in predmeti najdeni ob truplu 31. 3. 2016 v v kanalu reke Drave v Zlatoličju potrjujejo, da gre za iskanega Domna Simoniča. Za dokončno potrditev identitete bo opravljena ustrezna preiskava, so danes sporočili mariborski policisti, ki so tako preklicali iskalno akcijo. 

Ne gre za krajo organov

Kot so za Večer potrdili na Inštitutu za sodno medicino na ljubljanski medicinski fakulteti, je bila obdukcija že opravljena, toksikološki rezultati bodo znani prihodnji teden. Preiskava teče naprej. Kot je za Večer potrdil sodni izvedenec pri Simoniču ni šlo za krajo organov, na kar tudi ob dveh drugih primerih sumijo mnogi v Mariboru.  Policija Domnovo smrt, ki naj bi nastopila 24. februarja ponoči, torej isti večer, ko so Domna nazadnje videli pred mariborskim klubom Štuk, za zdaj obravnava kot utopitev, znakov kaznivega dejanja obdukcija ni pokazala.

Domnova starša sta zahtevala, da se obdukcija opravi v Ljubljani, kamor so truplo tudi prepeljali. Eva Simonič je prepričana, da Domen ni sam skočil v Dravo in da so primeri izginutja treh 20-letnih fantov, ki so jih vse našli mrtve v Dravi, povezani.

Vsi trije so bili uspešni študentje, noben iz Maribora

Od decembra predlani je  v trikotniku med kluboma Štuk in Trust ter Koroškim mostom izginil  Klemen Lenko, Petra Alpinca pa so zadnjič videli 26. novembra lani. Oba so našli v reki Dravi. Kaj se je zgodilo, ne ve nihče, pojavljajo se vprašanja, ali sta padla v reko ali ju je kdo pahnil. Policija tujo krivdo zanika, povezanosti med tremi primeri pa doslej niso našli.

Psihoaktivne snovi našli tudi pri Domnu?

Pri Lenku in Aplincu so ugotovili, da sta bila pod vplivom alkohola, pri Klemnu Lenku pa tudi vsebost prepovedanih psihoaktivnih snovi. Psihoaktivne snovi naj bi našli tudi v telesu Domna Simoniča, je v oddaji 24ur zvečer povedala njegova mama. Šlo naj bi za prepovedano substanco, ki povzroča močan občutek vročine.

Pred Štukom se je slabo počutil

Domen je iz Londona pripotoval na enotedenske počitnice, nato pa še isti dan odšel v Maribor, kjer se je na koroški cesti dobil s prijateljico, nato sta sklupaj odšla do znancev, okoli polnoči pa so se skupaj odpravili do Štuka.

Kot je znano, naj bi se Domen, ko je prišel pred mariborski Štuk, slabo počutil, zato v klub ni vstopil. Prijateljica naj bi mu dala karto in odšla na koncert Modrijanov. Navedla naj bi tudi, da se je Domen pogovarjal z neznanci. Policija tega ni potrdila. Pol ure kasneje naj bi ga šla iskat, vendar se je za njim izgubila vsaka sled.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 8
  • Five 20:02 02.april 2016.

    Kje pa ti svoje srce nosiš? V tvoji riti, model!

  • tecumseh_1975 16:11 02.april 2016.

    cela drama, pa slovenski Jack the Ripper...my ass. naveličani mladicni s polnimi ritmi ne vejo več kaj bi sami s sabo pa mal eksperimentirajo z drogami. Isto model ki je v Lj bojda padel v Ljubljanico... pijan al pa zadet ...prikaži večt drugače v centru Lj ne moreš past v ljubljanco.

  • McClain 15:32 02.april 2016.

    tole razmišljanje bi lahko bilo na pravi poti